Головне

"Компаньйон" - чемпіон України-2013/14

11.03.2014 20:32 1230 0
"Компаньйон" - чемпіон України-2013/14

У вівторок, 11 березня, на льоду столичного спорткомплексу "АТЕК" відбувся п’ятий матч фінальної серії ХХІІ чемпіонату України з хокею.

І "Компаньйон", і "Білий Барс" своїм найвищим досягненням мали срібні медалі. Тож переможець цього поєдинку вперше у своїй історії здобув би чемпіонський титул.

Перші два матчі серії завершились перемогами "нафтогазівців", потім на своєму льоду двічі тріумфували "барси". Фактор свого майданчика знову зіграв вирішальну роль при визначенні переможця гри вже у п’ятому матчі.

Не можна не сказати окремого слова про вболівальників, адже на арені "АТЕК" було встановлено рекорд відвідуваності самої арени та всього чемпіонату. 400 вболівальників приїхали до Києва з Білої Церкви. Стоячі місця у проходах розцінювалися ледь не на вагу віп-ложі.

Традиційно "Компаньйон" на своєму майданчику дуже сильно проводить перший період. Так було і цього разу. Вже на шостій хвилині матчу Євген Напненко не врятував свою команду, пропустивши необов’язкову шайбу від Валентина Алексюка.

У "барсів" була феноменальна нагода, аби встановити паритет у грі. Проте у цій ситуації голкіпер господарів Сергій Зав’ялов в останній момент ключкою зняв шайбу з лінії воріт. Гості були настільки розчаровані своєю невдачею, що пропустили рокову контратаку на свої ворота. Кирило Катрич і Сергій Черненко зробили усе, щоб Віталій Литвиненко закидав у порожні ворота.

Ще до завершення першого періоду господарі льоду могли розставити усі крапки над "і". Роман Сальников витримав паузу, віддав передачу на вільного Артема Гніденка, який перебував перед порожніми воротами суперника. Але в останній момент шайба стрибнула перед "вісімкою" киян, і Артем не влучив по снаряду.

У другому періоді глядачі не стали свідками ані закинутих шайб, ані великої кількості моментів для взяття воріт. Інтрига у матчі відродилася з новою силою у середині третього періоду, коли Сергій Бабинець прострілив на ніким не прикритого Яніса Страупе, і латвійський форвард з двох спроб переграв Сергія Зав’ялова.

Але більше реальних загроз воротам господарів глядачі так і не побачили. Навіть зняття голкіпера за півхвилини до кінця матчу не врятувало гостей. Фінальну сирену господарі зустріли у зоні суперника. "Компаньйон-Нафтогаз" - чемпіон України з хокею!

Чемпіонат України-2013/14 з хокею

Плей-офф

Фінальна серії

11 березня

"Компаньйон-Нафтогаз" (Київ) - "Білий Барс" (Біла Церква) 2:1 (2:0, 0:0, 0:1)
1:0 - Вал. Алексюк (Ден. Ісаєнко, Німенко) 5:42
2:0 - Литвиненко (Черненко, Катрич) 9:30
2:1 - Страупе (Бабинець) 50:12

"Компаньйон": Зав’ялов. Свиридов – Ємельяненко, Катрич – Ден. Ісаєнко, Р. Борисенко – Татаренко. Харченко – С. Черненко – Литвиненко, Сальніков – Гніденко – Слюсар, П. Борисенко – Курілін – Гаврилюк, О. Благой – Вал. Алексюк – Німенко.

"Білий Барс": Напненко (до 59:29). Апеліс – Кугут, Вол. Алексюк – Балакун, Толкунов – Караульщук. Демянюк – Буценко – Яковенко, Бабинець – Страупе – Міхейонок, Безщасний – Бондарєв – Пастух, Савченко – Куцевич – Хворостініньш.

Штраф: 33 - 24

Вкидання: 26 - 28

Гольові моменти: 11 - 14

Прокидання шайби: 4 - 6

Рахунок у серії: 3:2

За матеріалами офіційного сайту ФХУ

Коментарі ()