Головне

ЧС-2013. Дивізіон I. Група B. Україна познущалася над Румунією. Огляд дня. ВІДЕО

14.04.2013 23:00 1427 0
ЧС-2013. Дивізіон I. Група B. Україна познущалася над Румунією. Огляд дня. ВІДЕО

Стартував хокейний Чемпіонат світу у першому Дивізіоні групи "В", у якому наша збірна спробує підвищитися у своєму класі.

Матч відкриття, що відбувся 14-го квітня у Донецьку, стартував з поєдинку між збірними Нідерландів та Естонії.

Команди дуже активно почали цю зустріч, і вже на 18-й секунді матчу збірна Нідерландів зусиллями Брюйстена вийшла вперед. Головний тренер збірної Естонії спробував заспокоїти своїх підопічних, але вже на 3-й хвилині першого періоду капітан прибалтійців Дмитро Родін відправився відпочивати на дві хвилини.

Першу свою більшість голландська дружина зуміла матеріалізувати в закинуту шайбу, автором якої став Стів Мейсон. Перший ігровий відрізок закінчився з рахунком 2:0 на користь номінальних господарів льоду, навіть незважаючи на перевагу естонської збірної за кількістю кидків.

Втім, свою перевагу за кидками гості змогли реалізувати відразу в три закинутих шайби на старті другої 20-хвилинки. Спочатку вдалий кидок вдався вищезгаданому Родіну, який скоротив відставання до мінімального, а ще через чотири хвилини Андрій Лукін у більшості відновив паритет на табло. Третя шайба у воротах Оостервійка побувала після точного кидка Євгенія Міссенева, який вперше в матчі вивів естонську дружину вперед.

Однак 3:2 на табло протрималося менше двох хвилин: натиск першої ланки голландців приніс свої плоди, і Томмі Деммелінне записує своє прізвище в протокол зустрічі, зрівнюючи таким чином рахунок у протистоянні. Ще через дві хвилини Веслі Хендрікс вчетвере запалює червоне світло за воротами Койтми, і вдруге дарує мінімальну перевагу в одну шайбу для своєї команди.

Заключний ігровий відрізок пройшов під диктовку номінального аутсайдера, який намагався відігратися, і свого естонці зуміли добитися на 54-й хвилині зустрічі, коли Вадим Вірьяссов запалив на табло арени "Дружба" 4:4. Але, на жаль, для першої сенсації поточного чемпіонату збірній Естонії не вистачило сил, чим скористався ван ден Хеувель, який за шість хвилин до фінальної сирени поставив крапку в цьому протистоянні, закинувши п'яту шайбу у ворота підопічних Дмитра Медвєдєва.

Нідерланди - Естонія 5:4 (2:0, 2:3, 1:1)
1:0 - М. Брюйстен (Демелінне, К. Брюйстен) 0:18
2:0 - Мейсон (Джол, Хагемейєрамі) 2:45 ГБ
2:1 - Родін (Іванов, Лукін) 20:48
2:2 - Лукін (Рооба, Іванов) 24:20 ГБ
2:3 - Міссенев (Раєвський, Новіков) 25:37
3:3 - Демелінне (К. Брюйстен, М. Брюйстен) 27:07
4:3 - Хендрікс (Хоукс, Натте) 28:53
4:4 - Вірьяссов (Сібірцев) 53:08
5:4 - ван ден Хеувель (ван Іерзел, Хагемейєрамі) 53:56

Всупереч очікуванням литовська збірна не змогла чинити полякам гідного опору. Підопічні Ігоря Захаркіна досягли великої переваги, методично відправляючи шайби у ворота суперників у кожному періоді.

Зазначимо, що голкіпер литовців Армаліс Мантас, незважаючи на п'ять пропущених шайб, зумів впоратися з 56 кидками поляків по воротах його команди.

Польща - Литва 5:0 (1:0, 2:0, 2:0)
1:0 - Дзюбинськи (Вайда, Стржижовськи) 2:18
2:0 - Лашкевич (Коваловка, Бажинськи) 34:56
3:0 - Дроня (Запала, Колуш) 36:31
4:0 - Бажинськи (Коваловка, Брик) 45:50
5:0 - Запала (Колуш, Дроня) 57:47

Завершував програму сьогоднішнього ігрового дня на Чемпіонаті світу у Донецьку матч між збірними України та Румунії.

Українська збірна по праву вважається головним фаворитом турніру, і сьогодні підопічні Дмитра Куликова підтвердили своє реноме, влаштувавши своєму суперникові розгром з рахунком 8:1.

Наша збірна заволоділа ініціативою зі стартових секунд поєдинку, і перші свої плоди підопічні Куликова змогли скуштувати на 3-й хвилині першого періоду, коли Олег Тимченко зумів реалізувати більшість нашої команди, покаравши суперника за грубу гру Тіхамера Беже.

Українська команда і надалі продовжувала навалюватися на ворота румунів, перевершивши їх за кидками 17:2, однак більше підопічним Куликова закинути в першому періоді не вдалося.

Сумнівів у тому, що "везіння" Румунії рано чи пізно закінчитися, абсолютно не було, і після першої перерви сітка воріт за спиною Геллерта Ружуя вже тріщала по швах. Заміна стража воріт гостям не допомогла, наша національна збірна продовжувала збільшувати перевагу в рахунку, забезпечивши собі перед другим ігровим днем ​​проміжне перше місце в групі.

Відзначимо, що Роман Благий, який травмувався на тренуванні за кілька днів до старту Чемпіонату світу, зумів взяти участь у цьому матчі, при цьому оформивши перший дубль на нинішній першості світу, вразивши ворота суперника на 27-й і 51-й хвилині.

Окрім нього, у складі нашої збірної точними кидками по разу відзначилися Олег Тимченко, Артем Гніденко, Андрій Міхнов, Олександр Побєдоносцев, Максим Квітченко й Олександр Матерухін.

Шайбу престижу румуни зуміли закинути за десять хвилин до фінальної сирени, коли перший і єдиний раз Ігоря Напненка пробив Євген Писаренко.

Коментарі ()