Головне

Збірної України на Олімпіаді у Сочі не буде. ВІДЕО

08.02.2013 20:15 588 0
Збірної України на Олімпіаді у Сочі не буде. ВІДЕО

12 років - саме стільки збірна України з хокею не може пробитися на Олімпійські ігри. Востаннє "синьо-жовті" (власне, вперше та востаннє) брали участь в Олімпіаді у 2002 році у Солт-Лейк-Сіті.

Цього разу українці не зіграють у Сочі-2014. Підопічні Олександра Куликова тріумфально подолали передкваліфікаційний раунд, але у фінальному олімпійському відбірковому турнірі у місті Войєнс, що у Данії, їх опустили з небес на землю.

Чесно кажучи, ніхто особливо не очікував, що Україна зможе конкурентно протидіяти Данії, Білорусі та Словенії. Однак стартова гра проти Данії, коли господарі не пропустили завдяки чудовій грі воротаря Андерсена, давала мінімальну надію на те, що "синьо-жовті" хоча б на рівних зіграють з командою Білорусі, яка у першій зустрічі несподівано поступилася Словенії.

Однак та поразка примусила наших північних сусідів повністю зосередитися на поєдинку у п'ятницю. У підсумку шість пропущених шайб і 120 хвилин без закинутих у чужі.

Білоруси відразу кинулися вперед і взяли наші ворота вже на другій хвилині. На відміну від матчу у четвер, українці почали не так активно. А на перших ролях знову був воротар команди Євген Напненко. Незважаючи на вісім пропущених шайб у двох іграх, саме голкіпер був найкращим у складі команди Куликова. Якби не Євген, то отримали б ми набагато більше голів.

Найреальніший шанс у збірної України був у третьому періоді, коли Андрій Міхнов пройшов двох візаві та кидав повз Віталія Коваля, проте і тут воротар білорусів відіграв бездоганно. А потім у "синьо-жовтих" опустилися руки, після чого вони пропустили ще три шайби та програли з ганебним рахунком.

Попереду остання гра - зі Словенією. Після чого Україна спокійно буде готуватися до домашнього чемпіонату світу, який відбудеться у Донецьку 14-20 квітня 2013 року. Там "синьо-жовті" спробують відвоювати путівку у групу А Дивізіону І.

Коментарі ()