Головне

"Леви" вимагають перегляду "справи "Беркута" та погрожують знятися з плей-офф

23.02.2013 20:48 708 0

Питання участі "Беркута" у плей-оф чемпіонату України необхідно розглянути повторно.

Про це заявив президент хокейного клубу "Леви" Ігор Чуркін, текст заяви якого був переданий телеканалу "Хокей" клубною прес-службою.

На думку Чуркіна, "одностороннє рішення групи чиновників відсторонити "Беркут" від подальших ігор може поставити під сумнів існування самої ліги".

"Ми планували, що ПХЛ буде серйозною структурою, і з боку клубів та ліги буде дотримана рівностороння відповідальність за взяті на себе зобов'язання. На жаль, сьогодні маємо недоліки в роботі з обох сторін. Деякі вчиненні дії, як зі сторони ПХЛ, так зі сторони "Беркута", не додають солідності лізі і престижності перемоги в чемпіонаті". - сказав він.

"У випадку з клубом "Беркут" були порушені певні умови ліги. І це не виправдовує команду, яка, можливо, проявила свої амбіції та невчасно виконала зобов'язання. Однак, рішення, прийняте ПХЛ щодо клубу, виключити його із ігор плей-оф,  для багатьох стало цілковитою несподіванкою", - наголосив Чуркін.

За його словами, багато команд у чемпіонаті рівнялися на лідера першості, а після його зняття зі змагань "будь-яка команда, яка здобуде перше місце, відчуватиме гіркоту цієї перемоги. Це буде не повна та не справжня перемога".

"ПХЛ не є особистим клубом Юрія Загородного чи групи людей. Це серйозний національний проект, який підтримується не лише владою, а суспільством. І рішення одного або кількох чиновників може просто поставити хрест на цьому проекті", - вважає він.

"Якщо з'являється практика прийняття відповідних ухвал, то виходить, що будь-яка команда може бути викинутою в середині чемпіонату, наприкінці, чи тим більше перед самим плей-оф", - підкреслив президент "Левів".

Він висловив переконання, що ліга могла вдатися до інших законних засобів, щоб змусити "Беркут" погасити заборгованість із членських внесків, зокрема оштрафувати клуб чи звернутися до суду.

"Вважаю, що питання по участі "Беркута" необхідно переглянути. Адже, коли ПХЛ в минулому році не розрахувалася з клубами за сезон, а усі гроші були витрачені лігою самостійно, то кожному клубу залишилися винні по 50-100 тис. у.о. Тоді ніхто ж не подавав до суду і не "викидав" ПХЛ", - додав Чуркін.

Нагадаємо, що 22 лютого ПХЛ припинила участь у чемпіонаті країни переможця регулярної першості столичний "Беркут" з причини несплати клубом внесків до ліги.

Коментарі ()