Головне

НХЛ. Найціннішим гравцем сезону визнано Малкіна

21.06.2012 07:30 492 0

У Лас-Вегасі відбулася церемонія вручення нагород НХЛ за сезон-2011/12.

Як повідомив офіційний сайт ліги, призи отримали наступні гравці:

22-річний захисник "Оттави" Ерік Карлссон вперше в кар'єрі отримав "Норріс Трофі". Карлссон, який продовжив на цьому тижні контракт з "Сенаторами" на сім років, в минулому сезоні набрав 78 очок - на 25 більше, ніж у найближчого переслідувача. На рахунку Карлссона 19 шайб і 59 результативних передач. Це найкращий показник для захисника з сезону-2005/06, коли Ніклас Лідстрем набрав 80 очок за системою "гол + пас".

Нападник "Піттсбурга" і збірної Росії Євгеній Малкін завоював "Харт Трофі" і "Ліндсей Трофі". Малкін став найціннішим хокеїстом сезону-2011/12 НХЛ на думку гравців ліги, а також гравцем, які зробили найбільший внесок в успіхи своєї команди. Незважаючи на те, що Малкін через травму пропустив сім ігор в минулому сезоні, форвард "Піттсбурга" зумів набрати 109 очок за системою "гол + пас": закинув 50 шайб і віддав 59 результативних передач.

Головний тренер "Сент-Луїса" Кен Хічкок був удостоєний "Адамс Трофі". Під керівництвом Хічкока "Сент-Луїс" набрав 109 очок і посів друге місце в Західній конференції.

Найкращим генеральним менеджером сезону став Дуг Армстронг з "Сент-Луїса". Після не дуже вдалого старту команди (6 перемог і 7 поразок) він змінив головного тренера Девіса Пейна на Кена Хичкока. Цей крок виправдав себе - команда стала однією з кращих за підсумками регулярного чемпіонату НХЛ, здобувши 49 перемог.

Форвард "Колорадо" Габріель Ландескуг виграв приз найкращого новачка сезону - "Колдер Трофі". Він був обраний під другим номером на драфті-2011. У 82 матчах нинішнього сезону на його рахунку 52 (22+30) очки за системою "гол + пас". На майданчику Габріель проводив у середньому 19 хвилин за гру.

Приз найкращому нападаючому оборонного плану "Селком Трофі" дістався Патрісу Бержерону з "Бостона". Форвард "Брюінс" заробив показник корисності "плюс 36". Крім того, він 67 разів блокував кидки суперників і має відсоток виграних вкидань - 59,3.

"Мастертон Трофі" (хокеїстові, проявившему високу спортивну майстерність і вірність хокею) отримав форвард "Монреаля" Макс Пасіоретті. У минулому сезоні його кар'єра була під загрозою. 8 мара 2011 року після хіта захисника "Бостона" Здено Хари він отримав перелом 4-го шийного хребця і важкий струс мозку. Однак Пасіоретті зміг повернутися на лід. У минулому сезоні на його рахунку 65 (33 +32) очок.

Приз найкращому воротареві "Везіна Трофі" був вручений Хенріку Лундквісту ("Рейнджерс"). На його рахунку 39 перемог при 18 поразках. Швед в середньому пропускав 1,97 гола за гру, маючи відсоток відбитих кидків - 93,0 і п'ять "сухих" матчів у своєму активі.Приз за благодійність отримав центрфорвард "Нешвілла" Майк Фішер.

Захисник "Флориди" Брайан Кемпбелл був нагороджений призом "Леді Бінг Трофі" (хокеїстові, що продемонстрував зразок чесної боротьби і джентльменської поведінки). У нинішньому сезоні він набрав всього 6 хвилин штрафу в 82 матчах регулярного чемпіонату. Другий рік поспіль Кемпбелл не перевищує позначку в 10 штрафних хвилин. Крім того, в його активі 4 голи і 49 результативних передач, пише sports.ru.

Коментарі ()