Головне

"Гайдамаки" грають за рахунок інших команд

01.12.2011 19:45 198 0

Вінницький хокейний клуб "Гайдамаки" отримав 15% суми необхідної йому для виступу у Професійній хокейній лізі України (ПХЛ).

Про це повідомив генеральний директор "Гайдамаків" Валерій Лук'янець.

"Щоб провести чемпіонат наш бюджет повинен складати два з половиною мільйона гривень. Ми отримали близько 300 тисяч гривень", - сказав він.

"Ми сподіваємося, що міська та обласна влада включать нашу команду у бюджет на наступний рік", - додав Лук'янець.

У першій частині чемпіонату вінницьким хокеїстам фінансову підтримку надавала ПХЛ. Виїзні матчі "Гайдамаки" грали за рахунок гостей, домашні зустрічі — у борг.

"У нас є борг перед гравцями, це немала сума, яку я поки що не хочу називати, - зазначив Лук'янець.

"У нас грають молоді українські хокеїсти. Адже мати у своєму складі дорогих легіонерів ми не можемо. Це справжні бійці — бариг у нас не залишилося", - наголосив він.

У ПХЛ грають вісім команд. "Гайдамаки" посідають сьоме місце.

"Ми не останні і це вже досягнення. Навряд чи зможемо бути серед чотирьох найкращих команд і боротися за перемогу у чемпіонаті. Але ми хочемо виграти втішний турнір серед команд, що посядуть п'яте-восьме місце і отримати призовий фонд", - зізнався він.

"Грошей у нас зараз немає, - додає. - Одна з причин нашого невтішного положення — політична кон'юктура у нашій країні. Ми розраховували на допомогу відомої в нашому регіоні людини, імені якої я називати не буду", - натякнув він.

"Він нам допоміг, і ми віримо на подальшу підтримку з його боку. Можливо, річ не в ньому, а в його оточенні. Я хочу зустрітися з відповідальними людьми і обговорити з ними подальшу долю команди", - додав Лук'янець.

За даними gazeta.ua під "відомою в регіоні людиною" гендиректор клубу мав на увазі Петра Порошенка. Найближчий матч вінничани повинні грати 21 грудня у Києві зі столичним "Беркутом".

Коментарі ()