Головне

Регламент білоруської Екстраліги зазнав змін

30.11.2010 20:31 217 0

Білоруська Екстраліга внесла поправки до Регламенту і скасувала обов'язкову заявку на матч двох молодих гравців 1991 р.н. і молодше.

Про це повідомляє офіційний сайт "Сокола" із посиланням на сайт ФХБ.

Починаючи із завтрашнього матчу проти "Вітебська", тренерський штаб "Сокола" зможе внести до протоколу на гру на два хокеїста більше, ніж зазвичай по ходу поточного чемпіонату.

Згідно з минулими правиламим, заявка команди на окремий матч Екстраліги повинна включати 20 гравців з урахуванням двох воротарів.

Серед них мали бути присутніми два польових хокеїста 1991 року народження та молодше. Плюс за бажанням клубу дозволялося додавати до заявки ще двох молодих гравців.

Оскільки в багатьох командах молоді гравці, що заявляються на матч з обов'язкової квотою, не отримували ігрової практики і просто сиділи на лавці запасних, тренерська рада внесла пропозицію скасувати це правило.

Відтепер клуби можуть заявляти на поєдинок ОЧБ не 16, а 18 дорослих польових гравців і двох воротарів. Плюс, як і раніше дозволяється додавати до заявки ще двох молодих виконавців.

Внесено зміну та за звичай про ліміт на легіонерів. Тепер заявочний список команди на сезон може включати до 26 осіб, з них не більше 6 іноземців (або один воротар і п'ять польових гравців).

Однак при цьому на окремий матч, як і раніше не можна заявляти більше п'яти іноземних гравців, а якщо легіонером є воротар, то квота скорочується до чотирьох.

Коментарі ()