Головне

Виконавчний директор Федерації хокею Росії: Україна не готова приймати чемпіонат світу

21.09.2010 19:12 240 0

Україна дарма подала заявку на проведення чемпіонату світу з хокею у 2016 році.

Про це "Спорт-Экспрессу" заявив виконавчий директор ФХР Валерій Фесюк.

"З величезним подивом дізнався про те, що у Росії з`явився ще один конкурент у боротьбі за право прийняти чемпіонат світу 2016 року. Говорили про те, що Україна виношує плани прийняти ЧС-2018. Але про заявку на турнір 2016 року не прозвучало ні слова", - сказав він.

"У принципі офіційної вимоги оголосити про своє бажання стати господарем світової першості саме під час конгресу в Словенії не існувало. Обов'язковою умовою було оформлення і подача заявки до 1 вересня. Про те, що до цього терміну в ІІХФ прийшли дві пропозиції - наша, і Данії, - було відомо всім. Україна ж промовчала, але, мабуть, змогла зробити все відповідно до правил, раз її включили до числа претендентів", - дивується чиновник.

"Що ж, якщо наші сусіди хочуть скласти конкуренцію Росії, це їхнє право. Інша справа, що в цій республіці колишнього СРСР не змогли цього літа знайти хоча б одну арену, гідну приймати матчі чемпіонату КХЛ. У даний момент Україна до прийому чемпіонату світу просто не готова. Не розумію, з якими цілями вони вступають в суперництво з нами - адже збірна цієї країни навіть не грає в елітній групі на чемпіонатах світу", - додав він.

Коментарі ()