Головне

Україна подасть заявку на проведення чемпіонату світу

27.04.2010 15:46 613 0
Україна буде подавати заявку на проведення одразу трьох чемпіонатів світу з хокею.

Про це у коментарі кореспонденту "Чемпіона" повідомив президент ФХУ Анатолій Брезвін.

"Ми хочемо тримати проведення у наступному сезоні 2010-2011 років проведення молодіжного чемпіонату світу. Ми успішно провели юніорський чемпіонат. І отримати проведення дорослого чемпіонату групи Б в сезоні 2010-2011 років національної збірної України в Києві", - сказав керівник федерації.  

"Крім того ми подаємо заявку на проведення чемпіонату світу групи А 2015 року. Якраз представники міжнародної федерації прибули зі своєрідним інспектуванням готовності України підтвердити свою заявку. Таким чином, при розгляді заявки на 2015 рік буде важливо, яку позицію матимуть доповідачі щодо України", - додав він, коментуючи приїзд в Україну директора комітету з питань проведення змагань IIHF Ернеста Альяновіча та Ханнеса Едерера - секретаря комітету з питань проведення змагань IIHF.

За словами Брезвіна, зараз запланована реконструкція арени в Одесі на місці старого стадіону. "Ми розглядаємо питання, щоб там було не менше 8,5 тисяч. Не виключено, що чемпіонат може проводитися у двох містах, але фінальна частина відбудеться тільки у місті Києві".

Брезвін також повідомив, що кошторис реконструкції київського Палацу спорту повністю готовий, а кошторису побудови нового палацу на сьогодні ще немає.

Як поінформував Брезвін, він мав зустріч з прем'єром Азаровим. "В бюджеті на це рік передбачені асигнування на будівництво у цьому році 12 льодових стадіонів, так і реконструкції льодових палаців в Одесі і Києві", - зазначив керівник федерації.  

На думку Брезвіна, важко сказати, коли варто очікувати появу нового льодового палацу у Києві.

"А старий реконструйований відповідно до міжнародних вимог буде до початку вересня 2010 року", - сказав президент ФХУ.

Також, за його словами, реконструкцію Палацу спорту буде зокрема фінансувати хокейний клуб "Будівельник", який планує з вересня 2010 року виступати у КХЛ.

"Палац спорту буде реконструйований у будь-якому випадку. Є велике бажання ХК "Будівельник" реконструювати ПС власними коштами, щоб встигнути виступити у КХЛ з вересня-жовтня 2010 року", - зазначив Брезвін.

Коментарі ()