Головне

На льодовий палац у Львові вже виділили гроші з держбюджету

10.02.2009 11:00 194 0

У межах державної цільової соціальної програми "Хокей України" Міністерство України у справах сім'ї, молоді і спорту виділило 150 млн грн на спорудження льодових палаців у 10 містах Україні, в томі числі у Львові.

У Львові ухвалою сесії міської ради від 4 грудня 2008 року було виділено та передано в користування державному підприємству "Центральна дирекція з управління та реконструкції спортивних споруд" земельну ділянку орієнтовною площею 2,8 га на вул. І. Пулюя - вул. Трускавецькій для будівництва критої спортивної споруди зі штучним льодом. Для того, щоб розпочати роботи на земельній ділянці, цього року в міський бюджет розвитку потрібно закласти 5 млн грн. Льодовий палац має стати одним з перших великих спорткомплексів міського підпорядкування.

"У Львові бракує спортивних споруд, тому Льодовий палац є вкрай необхідним. В місті є 4 хокейні клуби, формується школа фігурного катання. Якщо це буде спорткомплекс міського підпорядкування, то вони зможуть там займатися і виходити на вищий професійний рівень. Крім цього на базі кафедри зимових видів спорту Львівського державного університету фізичної культури готують майбутніх спортсменів. Для них це буде якісний навчальний майданчик", - повідомив виконавчий директор відділення Національного Олімпійського комітету України у Львівській області Іван Яремко.

На сьогодні льодові арени вже відкриті в Донецьку, Херсоні і Калуші. Будівництво Льодового палацу у Харкові обійшлося місцевому бюджету в 14 млн грн, в Донецьку - 10 млн грн.

zaxid.net

Коментарі ()