Головне

Вітчизняні тренери переймають зарубіжний досвід

01.09.2008 21:48 139 0
Наприкінці минулого тижня у Мінську пройшов тренерський семінар, у якому окрім білоруських фахівців брали участь 10 дитячих тренерів з різних регіонів України. Цей семінар було проведено по спільній ініціативі Федерації хокею України та Федерації хокею Республіки Білорусь. У програмі семінару відбулись теоретичні заняття під керівництвом відомих північноамериканських спеціалістів (Керрі Гулле, Джефф Нортон тощо), фіна Еси Тікканена та знаменитого російського спеціаліста Володимира Юрзінова. Зокрема, учасники семінару ознайомились з основними моментами гри у нерівних складах, з прийомами вдосконалення техніки катання на льоду та володіння шайбою. Також у програмі семінару були розглянуті основні аспекти підготовки молодих хокеїстів.

Своїми враженнями від семінару діляться його учасники.

Яворський Костянтин Іванович ("Дніпровські вовки", 1997 р.н.):

- Костянтине Івановичу, які у вас залишились враження від семінару?

- Враження фантастичні! Засмутив лише один момент – у нас було дуже мало часу, щоб засвоїти весь потік корисної інформації. Запрошені фахівці встигли лише у загальних рисах пояснити тонкощі тих чи інших аспектів гри. Також прикро, що через насичену програму семінару я не встиг поспілкуватись зі своїми білоруськими колегами та Володимиром Юрзіновим.

- Які висновки ви зробили для себе після семінару?

- Я зрозумів – ми на правильному шляху! Головне для молодих хокеїстів – техніка катання на ковзанах та робота з шайбою. Це база, без якої не може бути й мови про професійний ріст виконавців. Приємно, що наші методи роботи співпадають з методами роботи закордонних фахівців.

- Це був для вас перший тренерський семінар. Чи є бажання у майбутньому брати участь у подібних міроприємствах?


Звичайно! Гадаю, що подібні семінари можна проводити і в Україні. Хокей у нас розвивається, будуються льодові арени. Скоро й семінари будемо проводити у себе.

Кір’ян Вадим Анатолійович ("Сокіл-96", 1996 р.н.):

- Вадиме Анатолійовичу, які у вас залишились враження від семінару?

- Це було дещо! Я досі не оговтався (сміється). Такого потоку корисної інформація я навіть уявити собі не міг. Причому практичну цінність представляли не лише лекції Володимира Юрзінова по підготовці молодих хокеїстів. Скажімо кілька тактичних схем, запропонованих канадськими спеціалістами, я обов’язково використаю у роботі зі своїми підопічними.

- Що вас вразило на семінарі, а що засмутило?
Засмутив брак часу. За один день важко "переварити" всю інформацію. Для того аби засвоїти весь матеріал потрібно декілька днів. Дуже сподобалась організація семінару. Лектори підготували для семінару інформативні слайди, а також зробили підбірку якісного відео. Я навіть не уявляв, що все буде настільки професійно та корисно.

fhu.com.ua
Коментарі ()