Головне

Які шанси у Динамо Київ перемогти Барселону

01.11.2021 12:00 226 0
Які шанси у Динамо Київ перемогти Барселону

Джерело - Чемпіон.

Барселона та київське Динамо зустрінуться 2 листопада в НСК Олімпійський у четвертому турі групового етапу Ліги чемпіонів УЄФА 2021/22. Господарі мають набирати очки, якщо хочуть залишитися в змаганні.

"Динамо" зіграло внічию з "Бенфікою" (0:0) і було розгромлено мюнхенською "Баварією" з рахунком 5:0. Українська сторона не перемагала "Барселону" з сезону 1997/98, і спроба перервати ланцюг програшів не стала успішною у матчі на "Камп Ноу", де українська команда програла із рахунком 1:0 на користь Барселони.

Завдяки двом жахливим поразкам "Баварії" та "Бенфіці" з рахунком 3:0, матч Динамо - Барса 20 жовтня став просто найбільшою європейською грою в новітній історії Барси. Барселона точно настроєна на перемогу, адже вони буквально не можуть дозволити собі не вийти в плей-офф.

Хоча жодна з команд не знаходиться у хорошій формі з самого початку сезону, Барселона у пріоритеті серед більшості вболівальників Ліги чемпіонів, оскільки вони двічі обіграли Динамо минулого року та один раз цього року. Барселона також повернула кількох своїх важливих гравців після травм, тож більшість прогнозів передбачає перемогу каталонської команди в цій грі. Повернення Ансу Фаті, іспанського вундеркінда з Біссау, вже стало неабиякою підтримкою для Блауграни в нападі, оскільки молодий нападник уже двічі забивав у чотирьох матчах, які він зіграв після відновлення після травми. Тож очікується, що Фаті продовжить свою партію проти київського "Динамо" і зможе забити гол.

Проте, ми ніколи не повинні забувати, що, як і в будь-якій грі, будь то футбол, покер чи бокс, у будь-який день може статися все, що завгодно: аутсайдери виграють титули ліги; вже зараховані до лави переможців спотикаються і падають; непереможні чемпіони безнадійно програють. Подібно до того, як хороша покерна стратегія зі спокійним, але впевненим прийняттям рішень може перевернути гру, а добре підібрана тактика атаки та захисту може повністю змінити результат боксерського матчу, те ж саме стосується і футболу: якщо київське "Динамо" зможе підготувати хорошу стратегію, тримати розум ясним і добре її виконати, тоді вони зможуть виграти матч, незважаючи на всі шанси і прогнози.

Перспективи киян у Лізі чемпіонів поки що досить скромні: команда за перші три тури Ліги чемпіонів набрала лише одне очко у першому турі проти "Бенфіки". Проте за три тури в активі киян немає жодного забитого м'яча: у третьому турі їм не вдалося здійснити жодного удару по воротах каталонців, незважаючи на всі свої старання в обороні.

У чемпіонаті України поки позиції киян бездоганні: після закінчення 11 туру чемпіонату України вони очолюють турнірну таблицю і, що важливо, не зазнали за 11 матчів жодної поразки, набравши 29 очок (9 перемог і дві нічиї), та забивши 29 м'ячів. Втім, як уже говорилося вище, що у Лізі чемпіонів у киян із атакою не дуже щастить. Денису Гармашу та Віктору Циганкову поки що не вдалося забити гол у ворота когось із супротивників.

Щодо команди Барселони, здається, що кожен раунд може стати останнім. Це стосується Рональда Кумана, команда якого забила в третьому турі Ліги чемпіонів свій перший гол. Зараз іспанці знаходяться на 3-му місці з від'ємною різницею голів. Незважаючи на те, що тепер обов'язки Ліонеля Мессі на себе поклав Ансу Фаті, реалізація каталонців залишає бажати кращого, і рятувати команду вдома змушений був Жерар Піке.

У Ла-Лізі Ель-Класіко закінчилося поразкою з рахунком 1:2 і "Барселона" впала аж на 9-е місце після 10-го туру. Не можна однозначно говорити, що команду зруйнували відхід Ліонеля Мессі та дуже сумнівні тренерські рішення Рональда Коумана, але вони завдали серйозного удару по потужності каталонців. Якщо Кумана таки виженуть напередодні 4-го туру Ліги чемпіонів (а втім, ще невідомо, як усе обернеться), то можливо, що "Барса" матиме зовсім іншу гру і переконливіші аргументи на користь її повернення в боротьбу за плей-офф.

Поки що, найреалістичніші очікування щодо результату матчу 2 листопада в НСК Олімпійському такі:

  • Більшість експертів схиляється до думки, що Барселона виграє
  • Деякі експерти та вболівальники вважають, що матч може закінчитися внічию, враховуючи що атака як киян, так і каталонців далеко не ідеальна
  • Більшість також вважає, що шанси на виграш у Динамо були б тільки в тому випадку, якщо б Барселона не звільнила Кумана і той наробив би ще більше помилок. Однак, вже стало відомо, що головний тренер Аль-Садда, Хаві, погодився працювати з Барселоною.
Коментарі ()