Головне

Бущан: У Шахтарі всі можуть пробивати пенальті

Футболіст розповів, як підходить до відбиття пенальті
26.10.2021 09:39 1474 0
Бущан: У Шахтарі всі можуть пробивати пенальті

Футболіст розповів, як підходить до відбиття пенальті

Нині всі воротарі вивчають, як б'ють пенальті їхні суперники.

Про це заявив воротар Динамо Георгій Бущан.

"Хвилююче. Але зараз 21-е століття, напевно, всі воротарі вивчають, як б'ють пенальті їхні суперники. Припустимо, дивак бив 10 пенальті в один кут все. І ти думаєш, ось зараз він б'є 11-й пенальті, а не схитрує він зараз. Ти прагнеш туди, тому що він 10 разів туди бив, а він проб'є в інший кут. І ти починаєш з собою якусь гру - послухати свій розум або зробити, як домовлялися з тренером. 

У Шахтарі всі можуть пробити. Тете б'є пенальті. Плюс-мінус знаю, куди він б'є, Марлос теж. Є план - ти стрибаєш в потрібний кут. Але буває, інтуїція підказує, ти стрибаєш в інший кут і відбиваєш. 

Ось на Євро пенальті відбив. Хлопець, який не забив, він з 10 пенальті 6 або 7 бив в той кут, куди я стрибнув. Я це знав, але до останнього сумнівався. Чесно, хотів в інший кут стрибнути, а потім подумав - та ладно.

Воротарів зараз загнали в такі рамки. Крім того, що луплять з 11 метрів у ворота 7 метрів, так ще й не дозволяють заходити за лінію, одна нога в момент удару повинна бути на лінії воріт. Якщо заступив - перебивають. У них і так все на блюдечку принесли, це 80% гол", - сказав Бущан. 

Коментарі ()