Головне

Зінченко став шостим українцем, які забивали за англійські клуби

10.01.2019 17:54 2366 0
Зінченко став шостим українцем, які забивали за англійські клуби

Джерело - football.ua.

Олександр Зінченко відзначився дебютним голом за Ман Сіті й увійшов до списку українських голеадорів в Англії.

Це відзначає football.ua.

Напередодні Манчестер Сіті знищив Бертон в першому півфінальному матчі Кубка англійської ліги з рахунком 9:0. Дебютним голом у футболці містян відзначився українець Олександр Зінченко. Таким чином Зінченко став шостим українцем, якому вдалося відзначитися в складі англійської команди.

Першопрохідцем цього досягнення став Сергій Балтача, який виступав за Іпсвіч Таун ще до створення Прем'єр-Ліги, в період з 1988 по 1990 роки. Його перший гол серед українців став єдиним для самого Сергія в Англії.

Другим футболістом став Сергій Ребров, який знаходився на Туманному Альбіоні в період з 2000 по 2005 рік. Нинішній наставник Ференцвароша відзначився 16 голами у складі Тоттенгема й одним голом у складі Вест Гема.

Третій серед українців - Андрій Воронін, який з 2007-го по 2008-й відзначився шістьма голами за Ліверпуль.

Четвертим і поки найрезультативнішим бомбардиром став Андрій Шевченко, який перебував в Челсі з 2006-го по 2008-й рік. Тоді Шевченко відзначився в футболці англійців 22 рази.

П'ятим став Андрій Ярмоленко, який перейшов у Вест Гем минулого літа і встиг відзначитися в складі "молотобійців" двічі в 10 матчах. Зараз Андрій відновлюється після важкої травми отриманої ще в жовтні.

Олександр Зінченко став шостим українцем, відзначившись поки єдиним голом у футболці Манчестер Сіті.

Коментарі ()