Головне

Щитки Хачеріді - спітнілі, брудні: відлуння. ФОТО

17.08.2018 20:21 2985 0
Щитки Хачеріді - спітнілі, брудні: відлуння. ФОТО
Євген Хачеріді (праворуч) / Спорт-Експрес

Джерело - Чемпіон.

Як не намагалися деякі російські ЗМІ роздути скандал на рахунок вчинку Євгена Хачеріді, так, за великим рахунком, у них нічого не вийшло.

Головним ньюзмейкером у справі Хачеріді виступив російський Спорт-Експрес.

Зокрема журналіст російського видання Ілья Андрєєв закликав УЄФА покарати захисника збірної України.

"Безумовно, Хачеріді повинен бути покараний. Хоча б, так само, як косоварскі швейцарці. Сподіваюся, делегат зустрічі вказав факт демонстрації українського прапора в протоколі. Що робити, якщо немає? Заводити справу за публікаціями в ЗМІ. Якщо УЄФА проігнорує жест Хачеріді - це буде щонайменше дивно. Чи буде розслідування - думаю, дізнаємося вже в середу. Чекаємо", - написав Андрєєв.

Звісно не обійшлося у справі Хачеріді й без Держдуми Росії.

Член комітету Держдуми з фізичної культури, спорту, туризму і у справах молоді Дмитро Свіщьов закликав відповідні інстанції УЄФА та звісно ж покарати. Щоправда, чіткої аргументації від російського чиновника ми не почули.

"Упевнений, просто так це не пройде. У Спартака дуже вимогливі вболівальники, а сам клуб досить авторитетний і шанований не тільки в Росії, але і в світі. Такі вчинки не повинні залишатися безкарними. Вважаю, московський клуб чітко відреагує на це. А клубу ПАОК треба бути уважніше. Думаю, як клуб, так і гравець повинні бути оштрафовані", - заявив Свіщьов.

Хоча, були й інши думки щодо інциденту.

Так, відомий російський журналіст Олексій Андронов взагалі порадив не звертати уваги на ситуацію, зазначивши при цьому, що вчинок Хачеріді був недалекоглядним.

"Моя думка - всі, хто пише і звертає увагу на щитки Хачеріді - просто недалекі, нерозумні і несерйозні люди. Клоуни. Так і з бутсами Шакірі було. Це не виключає досить дурної та недалекоглядної провокації - Шакірі в них просто грав, а Хачеріді спеціально показав", — написав Андронов.

Лише віджартувався з даного приводу одозний російський коментатор Васілій Уткін.

"Спітнілі, брудні", - пожартував Васілій.

Не залишилася осторонь і українська сторона. Зокрема? Міністр спорту Ігор Жданов на своїй сторінці у Facebook подякував Хачеріді, назвавши футболіста справжнім козаком.

"А давайте но подякуємо динамівцю Євгену Хачеріді, який зараз виступає за грецький ПАОК. Вибивши з кваліфікації Ліги Чемпіонів московський Спартак, захисник збірної України продемонстрував синьо-жовті щитки. У росіян досі істерика. Патріотично! Так тримати, козаче!", — написав чиновник.

Щодо до УЄФА, то в організації відмовилися навіть розглядати даний інцидент.

Далі буде...

Коментарі ()