Головне

ФК Динамо: Клуб тричі звертався в УПЛ з проханням перенести матч із Маріуполем на нейтральне поле

21.02.2018 20:09 3084 0
 

Київське Динамо на своєму сайті опублікувало офіційний коментар щодо рішення CAS на користь Маріуполя.

У своїй заяві динамівці акцентують увагу на тому, що суд не взяв до уваги прохання киян до УПЛ перенести матч на нейтральне поле.

"Фактично єдиною причиною відмови Динамо в задоволенні його вимог про скасування рішень КДК і АК ФФУ був той факт, що клуб нібито не звертався в УПЛ з клопотанням про перенесення матчів.

Але таке твердження не відповідає дійсності і повною спростовується доказами, які ми подали до Спортивного арбітражного суду.

Динамо тричі зверталося як у ФФУ, так і в УПЛ з клопотаннями про перенесення матчів на нейтральне поле (копії листів тут - 24 липня, 15 серпня і 23 серпня 2017 року).

Необхідність направлення звернень одночасно і в ФФУ, і в УПЛ була викликана виключно тим, що ці футбольні органи виявилися неспроможними визначитися між собою, хто з них повинен ухвалювати рішення про перенесення матчів, про що свідчить листування між УПЛ і ФФУ, яка також додавалася до скарги .

Отримавши наші листи, а також листи від правоохоронних органів, УПЛ тричі зверталася до ФФУ з вимогою ухвалити відповідне рішення, з огляду на відсутність в УПЛ повноважень для перенесення матчів.

Змушені констатувати, що твердження CAS про начебто відсутність звернень Динамо в УПЛ спростовується матеріалами справи, у якому є всі дані листи, які також неодноразово згадуються в скарзі.

Важко гадати, що могло призвести до такої помилки - надходження відповіді Федерації всього за кілька днів до слухання, з купою зайвого матеріалу, ознайомлення з яким могло відвернути увагу від скарги Динамо, яка була подана 16 грудня 2017 року, або, може бути, втома від 14-годинного слухання.

Або його напружений темп, обумовлений, зокрема, втратами часу на неодноразові тривалі переговори про мирову угоду, ініційовані судом, у яких Федерація продемонструвала шокуюче небажання розглядати будь-які варіанти.

Можливо, спрацювала і обережність CAS у створенні прецеденту, який міг би створити окремий масив практики", - йдеться у повідомленні Динамо.

Нагадаємо, що CAS пояснив своє рішення по матчу Маріуполь - Динамо. ДОКУМЕНТ.

Коментарі ()