Головне

В УЄФА збираються зробити революційні обмеження щодо трансферів

23.01.2018 09:43 2840 0
Александер Чеферін

Незабаром почнуться переговори про плани щодо стримування фінансових ексцесів у футболі, що може привести до встановлення межі заробітної плати (накшталт НХЛ і НБА - ред.) і суворі обмеженя роботи агентів.

Про це заявив Президент УЄФА Александер Чеферін виданню The Telegraph.

В рамках низки зустрічей буде вжито заходів для того, щоб запровадити правила, щоб зупинити найбагатші клуби світу, які підписують всіх найкращих гравців.

На прикладі Алексіса Санчеса, який став найприбутковішим футболістом, отримуючи більше ніж 500 тисяч фунтів стерлінгів на тиждень в Манчестер Юнайтед, Чеферін підтвердив, що нові заходи, які підлягають обговоренню, включають "податок на розкіш", за яким клуби будуть штрафуватися за перевищення заданої заробітної плати.

Також буде розглядатися питання обмеження кількості орендованих гравців, а також буде вводитися обмеження кількості футболістів, які перебувають на контракті в клубі, щоб не повторювати ситуацію, яка є в Челсі, де в клубі знаходиться близько 50 гравців.

Також УЄФА має намір доповнити фінансовий фейр-плей обмеженнями для трансферів - різниця між покупками і продажами має бути щодня понад 100 мільйонів євро, пише ua-football.

Нагадаємо, що нещодавно УЄФА оголосила про санкції, які будуть застосовані до Мілана за невиконання правил фінансового фейр-плей.

Коментарі ()