Головне

Футболісти збірної Росії потрапили у допінговий скандал: відомий журналіст опублікував список

09.01.2018 11:12 5263 0
Футболісти збірної Росії потрапили у допінговий скандал: відомий журналіст опублікував список

Стали відомі імена 19 російських футболістів, які потрапили у скандальне антидопінгове розслідування доктора Макларена.

Список гравців, більшість з яких є чинними учасниками збірної Росії, опублікував на своїй сторінці у Facebook відомий журналіст Алєксєй Андронов.

Під підозрою перебувають такі відомі футболісти як Ігорь Акінфєєв, Алан Дзагоєв, Алєксандр Кержаков, Юрій Жирков. 

У коментарях до публікації Андронов уточнив, що суть у не у тому, що футболістів конкретно звинувачують у вживанні заборонених препаратів, а у тому, що їхні проби зникли.

"Все за калькою Сочі", - написав Андронов, натякаючи на гучний скандал із масовими допінговими маніпуляціями російських олімпійців Сочі-2014

Нагадаємо, 10 грудня англійська газета Daily Mail повідомила, що ФІФА на початку січня розпочне детальну повторну перевірку допінг-проб російських футболістів, які було взято протягом 2012-2015 років.

Тоді як влітку це ж видання повідомило, що ФІФА розпочало розслідування щодо 34 футболістів з Росії, 23 з яких виступало на ЧС-2014. При цьому тоді не уточнювали, чи мова йде про вживання допінгу гравцями, чи про маніпуляції із допінг-пробами. 

Наприкінці 2017 року стало відомо, що один із фігурантів допінгового скандалу, президент РФС та віце-прем'єр РФ Віталій Мутко залишив посаду у футболі.

Коментарі ()