Головне

Екс-гравець збірної Уругваю встановив світовий рекорд за кількістю клубів у кар'єрі

27.12.2017 18:39 1664 0
 Себастьян Абреу/cooperativa.cl

Уругвайський нападник Себастьян Абреу встановив світовий рекорд за кількістю клубів за кар'єру.

Рекорд було зафіксовано після того, як Абреу уклав угоду із чилійським Аудакс Італьяно. Ця команда стала 26-ю для 41-річного уругвайця. 

Досягнення Абреу було внесено у Книгу рекордів Гіннеса. 

Екс-гравець уругвайської збірної, який запам'ятався вболівальникам за вирішальним ударом у серії післяматчевих пенальті в 1/4 фіналу ЧС-2010 проти Гани (тоді він фактично вивів Уругвай у півфінал), виступав в 11 країнах, які представляли три конфедерації - КОНКАКАФ. КОНМЕБОЛ та УЄФА. 

Найбільше клубів він змінив у Мексиці - 7. Також чимало пограв Абреу в Бразилії (у чотирьох командах). Також він виступав в Іспанії, Греції, Ізраїлі. 

За свою кар'єру він виконав 30 трансферів, часом повертаючись до своїх колишніх клубів. З них 12 було здійснено на правах оренди. 

Цікаво і те, що лише одного разу за футболіста заплатили більше 1 мільйона євро: так сталося, коли іспанський Депортиво віддав за нього аргентинському Сан-Лоренсо 10,5 мільйони в європейській валюті, пише football.ua

Раніше повідомлялося, що нападник Тоттенгема Гаррі Кейн встановив рекорд за кількістю забитих голів у 2017-му у європейських змаганнях

Коментарі ()