Головне

Вибори президента Федерації футболу Києва не відбулися, Ващук та Харченко можуть подати позов до суду

01.12.2017 15:49 1463 0
Ігор Кочетов (в центрі) та Сергій Харченко (ліворуч) / Footboom

Два кандидати на пост президента ФФК Владислав Ващук і Сергій Харченко залишили зал для голосування, не дочекавшись його початку.

На вибори президента ФФК балотувалися три кандидати: Ігор Кочетов, який займає цю посаду з 2006 року, Владислав Ващук та Сергій Харченко, який з 2002 по 2014 рік працював президентом Асоціації пляжного футболу України.

Перед початком виборів Харченко та Ващук заявляли про те, що їхні права порушено – вони на відміну від Кочетова не знали імен делегатів, які братимуть участь в голосуванні.

Перед початком виборів генеральний секретар ФФУ Юрій Запісоцький оголосив про те, що вибори потрібно перенести – він визнав, що права Харченка та Ващука були порушені. Останні також просили перенести вибори, пояснюючи це тим, що у них не було часу й можливості провести роботу з делегатами. Їхні імена стали відомі обом кандидатам надто пізно.

Дана пропозиція не мала успіху серед членів конференції – "за" проголосувало 9 людей, стільки ж утрималося, а 72 проголосували "проти". Харченко заявив, що це рішення може бути опротестоване в юридичній формі.

Також було підняте питання про фінансову та бухгалтерську звітність ФФК. Виявилося, що відповідні документи організація надала невчасно, що може призвести до втрати ФФК статусу неприбуткової. Відтак, щоб ФФК й далі була легітимною, потрібно провести реорганізацію.

Ця ідея також не отримала підтримки в членів конференції. Згідно з Регламентом, це питання для прийняття мало отримати 75% голосів, але за нього проголосували лише 74,4% респондентів.

Після цього Харченко заявив, що дана конференція є нелегітимною й разом з Ващуком та Запісоцьким залишив зал для голосування.

Відомо, що всі подальші рішення ФФК, результати конференції та голосування будуть оскаржені в судовому порядку, пише Footboom.

Раніше, Ващук заявив, що знає, як вчинити з українськими футболістами в Росії.

Коментарі ()