Головне

Прем'єр-ліга. 3-й тур. Сталь - Шахтар 1:2. Фонсека вимучив перемогу у "сталеварів"

29.07.2017 19:04 5268 0
Прем'єр-ліга. 3-й тур. Сталь - Шахтар 1:2. Фонсека вимучив перемогу у "сталеварів"

Донецький Шахтар здобув нервову перемогу у виїздному поєдинку проти Сталі. Команда Паулу Фонсеки лише на останніх хвилинах завдяки голу Бланко-Лещука змогла вирвати перемогу і записати собі в актив три очки.

А розпочалася гра для Шахтаря не нейкращим чином. Бо вже на дев'ятій хвилині сталевари відкрили рахунок. Малакян виконав передачу на лінію штрафного, П'ятов пішов на вихід, Срна намагався зіграти корпусом, але Кузик зумів заштовхати м'яч у ворота гірників.

Незважаючи на це, Шахтар грав першим номером і в першій половині мав непогані нагоди зрівняти рахунок. Забивати могли Феррейра і Бернард, проте з їх ударами впорався голкіпер Сталі.

Світлина ФК Шахтар

Проте, втримати свої ворота сухими до перерви в нього не вийшло. В кінці перших 45-ти комбінація Ісмаїлі і Тайсона завершилася точним ударом останнього низом з 15-ти метрів.

Після перерви гірники продовжили атакувати і створили достатьньо моментів, які, правда, не змогли реалізувати. Один лишень Феррейра міг забивати як мінімум тричі, проте, вивести свою команду вперед не зміг. Непоганий момент був у Сталі, коли непогано з кута штрафного бив Малакян, однак, також не влучив у ціль.

В свою чергу, гірники грали не дуже коректно і помітно нервували. Чого вартий лише один епізод, в якому Тайсон вдарив рукою в обличчя Даніеляну, проте суддя не вилучив бразильця, а показав йому лише жовту картку. 

Сталь непогано трималася і була близькою до нічиєї, проте все ж пропустила. Вже у доданий арбітром час на +5 хвилині Срна закинув м'яч до штрафного, там Феррейра скинув його на Густаво Бланко-Лещука і форвард Шахтаря поставив результативну крапку в цьому протистоянні.

Після цього нерви здали вже у Сталі, Даніелян награв на вилучення, однак, це вже фактично нічого не вирішувало. У підсумку, Шахтар врятувався на останніх хвилинах, взяв три очки, проте, своєї грою не дуже порадував уболівальнків і залишив чимало питань.

Коментарі ()