Головне

Хацкевич: Позитивним результатом для нас буде вихід до групового турніру Ліги Чемпіонів

13.07.2017 18:14 4883 0
Хацкевич: Позитивним результатом для нас буде вихід до групового турніру Ліги Чемпіонів

У четвер, 13 липня, у конференц-залі НТБ Динамо (Київ) у Кончі-Заспі відбулася прес-конференція, у якій узяли участь головний тренер "біло-синіх" Олександр Хацкевич, його помічники Олег Лужний, Максим Шацьких і Михайло Михайлов, а також тренер із фізпідготовки Віталій Кулиба.

Перед початком спілкування зі ЗМІ було офіційно представлено польського новачка, захисника Томаша Кендзьору, якому головний тренер побажав успіхів у кар’єрі у клубі.

Після цього було офіційно, перед журналістами, представлено тренерський штаб Динамо. Олександр Хацкевич представив своїх помічників.

- Початок кожного сезону хвилюючий, - розпочав головний тренер. - Ми працювали з хлопцями більше трьох тижнів, але очікування вболівальників перед сезоном великі. Ми також переживаємо. Задачі у Динамо одні - перемагати у кожному турнірі. З цими цілями ми ознайомили й хлопців, а наскільки вдасться їх утілити у життя, покаже сезон.

- Гладкий, Мякушко, Рибалка... Яка доля гравців?

- Що стосується Гладкого та Мякушка, то вони займаються своїм працевлаштуванням. Стосовно інших, то ми залишили обойму з 20-ти гравців, які готуються до гри із Шахтарем. Рибалка зіграє 15 липня за молодіжний склад, а потім повернеться до першої команди.

- У Динамо багато захисників-легіонерів. Чому робиться акцент саме на гравців з-за кордону?

- Якби ми бачили, що у нас є хлопці, які відповідають рівню першої команди, то робили би ставку на них. Але у нас є перспективна молодь - ті ж Тимчик, Михайличенко, але їм потрібно більше ігрової практики на найвищому рівні у Прем’єр-лізі. Будь-яка команда починається з оборони, і те, що у нас більше легіонерів, не є нашою провиною. Ті ж захисники, які у нас є, доволі високого рівня. Того ж Кендзьору ми переглядали тривалий час, і його рівень задовольнив нас.

- Після зборів чи визначилися ви з основним складом? Чи планується підсилення по конкретних позиціях?

- Починаючи з 15 липня, у нас будуть ігри через три дні на четвертий. Тому у нас не може бути основного чи не основного складу, оскільки у кожній грі потрібно досягати результату. Потрібно, щоб футболісти були у тонусі, а позитивним результатом для нас буде вихід до групового турніру Ліги Чемпіонів.

- Олександре Миколайовичу, враховуючи, що Динамо - один із базових клубів збірної, чи спілкувалися ви з Андрієм Шевченком?

- Ми з Андрієм зустрілися наступного дня після гри збірної проти Фінляндії. Однак предметної розмови щодо гравців, яких він планує залучати до збірної у наступному сезоні, не було. У будь-якому разі, зараз період паузи у матчах національних команд, і у тренерів збірної є час, аби поспостерігати за гравцями як нашої команди, так і інших, і вже ближче до вересневих ігор предметна розмова обов’язково відбудеться. Ми з Андрієм Миколайовичем у чудових стосунках, тому обов’язково знайдемо час, аби зустрітися та поспілкуватися.

 

Окрім того, за словами Максима Шацьких, Олег Лужний більше працюватиме над оборонними редутами, а він особисто більше уваги приділятиме грі нападників.

"Але мета одна, завдання одні, ми поділяємо думки один одного, знаємо, куди ми рухаємось. Тому будемо доповнювати один одного, а рішення, звісно, прийматиме головний тренер", - сказав Шацьких.

"Я вважаю, що захисна лінія Динамо минулого сезону проявляла себе не найкращим чином. Усе залежить від людини, адже людина робить помилки. Від того, наскільки вона готова, налаштована на конкретну гру. Кожен гравець, кожен захисник має виходити на гру на сто відсотків підготовленим. А чи відповідає гравець рівню команди - це інша справа. По тих іграх, що я дивився, можу зробити висновок, що варто більше працювати індивідуально із захисниками", - зауважив Лужний.

"Хачеріді? Я говорив з ним персонально, пояснив йому ситуацію. Євген - розумна людина, він усе зрозумів і сказав, що з ним не буде жодних проблем, і він буде повністю віддаватися роботі. Напевно, він не знайшов спільної мови з Сергієм Ребровим, але зараз він готовий виходити на поле та повністю віддаватися справі задля успіху команди", - додав Олег Романович.

За матеріалами сайту ФК Динамо

Коментарі ()