Головне

Шаран: Нам хотілося б пройти якомога далі у Лізі Європи

10.07.2017 20:13 2481 0
Шаран: Нам хотілося б пройти якомога далі у Лізі Європи

По завершенню нідерландського навчально-тренувального збору головний тренер ФК Олександрія Володимир Шаран підвів підсумки двотижневого циклу.

Про збори у Нідерландах

- Ми вперше проводили збори у Нідерландах. У мене були деякі хвилювання стосовно контрольних матчів. Після того, як я дізнався, які у нас будуть спаринг-партнери, переживав щоб усі вони відбулися. За кілька днів до відльоту на збори, ми отримали підтвердження, що всі матчі відбудуться.

У Нідерландах нічого не відволікало від футболу; гравці жили в будинках по одному, що дуже добре на період зборів; до того ж, хороше харчування. На навчально-тренувальних зборів були організовані спаринги з командами високого рівня. Ми дуже задоволені контрольними поєдинками, тому що побачили прогрес у наших футболістів.

Про плюси та недоліки у грі команди на зборах

- Брюгге - суперник досить високого рівня, рівня Шахтаря та Динамо. Це був для нас хороший екзамен. Матч пройшов на великих швидкостях. Незважаючи на те, що ми програли 0:3, я залишився задоволений грою. Наші футболісти виконували всі установки, які ми від них вимагали. Пропущені голи, можливо, були не зовсім логічні, але багато небезпечних моментів біля наших воріт ми не побачили.

Також можна відзначити зустріч зі Стяуа. В цілому, всі поєдинки були хороші. Ми побачили зовсім інший рівень, у першу чергу, це боротьби й арбітражу. В  Україні так не судять. Арбітри дають грати, коли на полі багато силової гри. Наші гравці це відчули у першому таймі матчу зі Стяуа, але потім перебудувалися та грали агресивно так, як грав суперник.

Не буду акцентувати увагу на поєдинку з аматорським клубом Сільвольде, адже там ми працювали на атаку, і хлопці були свіжі. Інші ж матчі проводилися після навантажень. З Вітессом ми провели непогану зустріч, це був перший серйозний суперник. Ми побачили зовсім інший рівень, коли навіть на товариські матчі збираються тисячі глядачів.

Поєдинок з АЗ також додав досвіду, адже ми догравали у меншості, коли вилучили Василя Грицука. Він зрозумів, що потрібно терпіти і як себе вести, коли арбітр дає грати. Хлопці вдесятьох зіграли другий тайм 1:1. Я їм дуже вдячний за те, що вони проявили морально-вольові якості, тому що було видно, що фізичних сил не вистачає. Провести такі два поєдинки за два дні - дуже серйозно.

Світлина FootBoom

В останньому матчі проти Панатінаїкоса футболісти продемонстрували свої бійцівські якості. Деякі гравці зазнали ушкоджень, тому вони пропускали цю зустріч. Дуже приємно, що ми добилися позитивного результату та з хорошим настроєм повертаємося додому.

Ми розраховували, щоб усі гравці отримали однакове навантаження. Але, на превеликий жаль, у всіх матчах не змогли б взяти участь Антон Шендрік та Артем Щедрий, тому ми викликали на збори гравця молодіжки - Тимура Стецькова, який справив хороше враження. За рахунок контрольних поєдинків ми хотіли, щоб хлопці набралися фізичних кондицій.

Про лазарет

- Мікротравми в Артема Поляруса й Андрія Бацули. Мене дуже здивував Валерій Бондаренко, який у матчі з АЗ зламав кість, а вчора перед поєдинком підійшов до мене та сказав, що він готовий грати. Такий випадок я зустрічаю вперше. Медицина у Нідерландах на дуже високому рівні. Вчора людина ходила зі зламаною рукою, а сьогодні вона може грати, і головне, що арбітр не заперечує.

Про новачків

- Вперше ми не брали гравців на оглядини, а відразу підписали з гравцями контракти. Всі новобранці добре, а головне швидко, влилися у колектив. Це та п’ятірка, яку ми розраховували підписати ще до завершення минулого сезону. Я вірю у цих хлопців, і впевнений, що вони допоможуть команді.

У португальця Ірабісо спочатку були проблеми з візою, тому ми його і не дочекалися. А згодом ми вже не очікували на нього, а безпосередньо готувалися до чемпіонату. До того ж Владиславу Огірі надійшла пропозиція з Казахстану, і ми вирішили його відпустити за згодою сторін. Тепер у нас у команді ще одне вакантне місце - позиція правого захисника. У нас вже є один футболіст "на олівці", ми ведемо з ним розмови та сподіваюся, що він гратиме за нашу команду.

Владислав Огіря перебрався в Іртиш

Про майбутню Лігу Європи

- До кінця сподівався, що будемо "сіяними" у 3-му кваліфікаційному раунді. Звичайно, нам хотілося б пройти якомога далі, і я вважаю, що матчі на тренувальних зборах нам додадуть впевненості.

Про новий сезон української Прем’єр-ліги

- Я переконаний, що наші вболівальники - найкращі в Україні. Звичайно, хочеться, щоб побільше наших прихильників приходило на матчі, а не лише на Шахтар або Динамо. Зараз команда майже на 30% оновлена, тому гравцям потрібна підтримка наших вболівальників, а ми зі свого боку будемо намагатися у цьому сезоні більш агресивніше діяти в атаці та надійніше в обороні, над чим ми і працювали на зборах.

За матеріалами сайту ФК Олександрія

Коментарі ()