Головне

У Другій Лізі буде два Дніпра Коломойського

21.06.2017 14:46 4479 0
 У Другій Лізі буде два Дніпра Коломойського

Дніпро та Дніпро 1 прийняті конференцією Професіональної футбольної Ліги до складу учасників чемпіонату України з футболу в Другій Лізі.

Нагадаємо, що Дніпро по закінченні сезону в УПЛ вилетів з еліти українського футболу. Пізніше команду за борги перед колишніми тренерами ФІФА перевело до Другої ліги. Дніпро на конфренції ПФЛ представляв Андрій Русол.

Що стосується Дніпра-1, то 25 делегатів проголосували за включення команди до Другої Ліги. Це попри те, що клуб не виступав в аматорському чемпіонаті.

На конференції ПФЛ виступив і почесний президент ФК Дніпро-1, народний депутат Юрій Береза.

За його словами, він особисто опікуватиметься командою, а до її створення долучився Роман Зозуля.

"У нас в спортивній школі займається 300 дітей. Є велике бажання відродити футбол в Дніпрі. Є домовленість із стадіоном Метеор, з Дніпро Ареною - ми проводитимемо матчі там. Моїм найближчим помічником є Роман Зозуля, він є головним ініціатором створення клубу. Полк Дніпро 1, ультрас, громада міста Дніпро - усі підтримують нас. Я є почесним президентом і керуватиму цим клубом.

У нас все є для участі в Другій лізі. У нас все буде офіційно. Я узяв зобов'язання перед ветеранами Дніпра, вам не буде соромно за нас", - цитує Березу footboom.com.

Раніше вже повідомлялося, що команду ФК Дніпро-1 очолить Дмитро Михайленко, який в минулому сезоні тренував Дніпро. Також до команди перейде кілька гравців з Дніпра.

Як зазначають джерела Чемпіона, цілком ймовірно, що Дніпро-1 може бути проектом мільярдера Ігоря Коломойського, який через багатомільйонні борги відмовився фінансувати Дніпро. Тепер в мільярдера хочуть створити команду, яка за кілька сезонів знову зможе грати в УПЛ, але вже без боргів перед УЄФА та колишніми та нинішніми футбліставми та тренерами.

Сам Юрій Береза тривалий час також був людиною Коломойського.

Офіційно Коломойський жодного разу не визнав, що відмовляється від фінансування Дніпра.

Чемпіон на початку 2017 року вже писав, що Коломойський відмовляється давати гроші на Дніпро. 

Раніше повідомлялося, що базу та стадіон Дніпра продадуть через борги Коломойського. 

Коментарі ()