Головне

Металіст-1925 припинить існування, якщо клуб не допустять до Другої ліги

21.06.2017 09:25 1867 0
Металіст-1925 припинить існування, якщо клуб не допустять до Другої ліги

Якщо футбольний клуб Металіст-1925 не допустять до виступів у Другій лізі, харківська команда припинить існування.

Про це заявив один із засновників клубу Сергій Стороженко, якого цитує UA-Футбол.

За його словами, під час бійки на НСК Олімпійський у понеділок, 19 червня, там були радикали й екстремісти, люди, яким байдужий футбол.

"Це були псевдоуболівальники нашого клубу, які, втім, приїхали до Києва підтримувати нашу команду. А в столиці до них приєдналися - і це підтверджує наше внутрішнє розслідування, є відповідні фото- та відеоматеріали - люди з чотирьох різних міст", - сказав він.

"Треба з'ясувати: хто саме ці люди, хто замовник, хто організатор. Наш клуб зараз цим займається. Ми хочемо довести свою правоту та збираємо велику доказову базу", - додав Стороженко.

На його думку, Металіст-1925 не хочуть бачити у професійній лізі.

"Якщо такі заяви про недопуск звучать, паралельно майже звинувачуючи нас у державній зраді, то така загроза справді є. Але якщо я зараз бачу, як організовують змову, щоб не допустити у Другу лігу клуб, який за спортивним принципом заслужив це, то вже сумніваюся, чи тією справою зайнялися засновники нашого Металіста-1925", - зауважив він.

За словами Стороженка, ця акція була спрямована не проти Металіста чи Агробізнесу, а проти всього українського футболу.

"Якщо клуб не допустять до змагань у Другій лізі на найближчий сезон, я думаю, що він перестане існувати. Засновники не бажають більше виступати в аматорській лізі. Але не хочеться у це вірити. Таке рішення ми будемо вважати несправедливим і занадто жорстким", - підсумував він.

Нагадаємо, що у бійці на Олімпійському ідентифікували представників антиукраїнського "Оплота".

А клуб звернувся до Авакова з проханням відкрити кримінальне провадження.

 
Коментарі ()