Головне

Суркіс: Дайте залізні гарантії - і ми зіграємо хоч в Донецьку

07.06.2017 12:00 1412 0

Ні ФФУ, ні УПЛ, ні місцева влада не дають навіть мінімальних гарантій безпеки під час проведення футбольних матчів у Маріуполі.

Про це заявив президент Динамо Ігор Суркіс, який розповів про позицію клубу щодо проведення матчів УПЛ в Маріуполі.

"Моя позиція гранично проста. Особисто у мене немає ніякого упередження до цього симпатичного міста. Більш того, і я, і колеги по Динамо з великою повагою до нього ставимося - нас тут завжди тепло зустрічали. Я сам любив бувати в Маріуполі за часів президентства в тутешньому клубі Володимира Семеновича Бойка. Мені подобалося гуляти по вулицях - і тут, і в Донецьку, і жодного разу не доводилося стикатися з якимись проявами некультурної і тим більше агресивної поведінки", - зазначив він.

"Але справа тут ось в чому. Йде війна, будемо називати речі своїми іменами, Маріуполь знаходиться на невеликій відстані від лінії фронту. І ми, при всій повазі до міста, не вважаємо на даний момент можливим проводити тут матчі. Ні федерація, ні ліга, ні місцева влада не дають навіть мінімальних гарантій безпеки", - зауважив Суркіс.

За його словами, у Маріуполі навіть спільного бачення підходу до забезпечення безпеки.

"Хто гарантує, що під клубний автобус, якому довелося б довезти Динамо із запорізького аеропорту, ніхто не закладе вибухівку? Хто дасть гарантію, що у бік наших гравців, тренерів та персоналу не буде жодних провокацій?", - продовжує президент Динамо.

"Нарешті, чи можемо бути впевнені в тому, що не постраждають патріотично налаштовані вболівальники команди? Адже в Маріуполі немає, підкреслю, не лише гарантій, які здавалися б переконливими, - навіть спільного бачення підходу до забезпечення безпеки. І та обставина, що сюди не боялися приїжджати клуби першої ліги,  не здається мені переконливим аргументом. Дайте залізні гарантії - і ми зіграємо хоч в Донецьку", - заявив Суркіс у інтерв'ю СЭ в Украине.

Раніше глава поліції Донецької області В'ячеслав Аброськін заявив, що готовий надати особисті гарантії безпеки для Динамо.

Нагадаємо, Динамо і Карпати на зборах клубів прем'єр-ліги відмовилися їхати до Маріуполя через відсутність гарантій безпеки.

Заступник генерального директора Динамо Сергій Мохник заявив, що автобус клубу може стати яскравою мішенню для бойовиків.

Коментарі ()