Головне

Прем'єр-ліга. 32-й тур. ФК Олександрія - Шахтар 1:1. Другий шанс для Шарана

31.05.2017 21:20 2646 0
Прем'єр-ліга. 32-й тур. ФК Олександрія - Шахтар 1:1. Другий шанс для Шарана

В останньому, 32-му турі УПЛ, увага глядачів була прикута до заочного протистання Олександрії і Чорноморця, які розігрували 5-у путівку від України у Лігу Європи. В останньому турі до команди Шарана приїхав Шахтар, а одесити у паралельному матчі грати з київським Динамо. Як відомо, Паулу Фонсека вирішив дати відпустку всім легіонерам своєї команди, тому в Олександрію приїхав експериментальний склад, який складався лише з українських гравців та одного аргентинця Бланко Лещука.

У свою чергу Шаран, що доволі логічно, випустив на поле свій бойовий склад. Олександрія мала перед Чорноморцем фору, і команду, за умови втрати очок "моряків", влаштувала б навіть поразка. Втім, господарі вирішили не гратися з долею та дали "гірникам" бій, тим більше суперник грав в експериментальному складі. Не обійшлося і без дебютів. Так, за Шахтар в УПЛ дебютували одразу троє гравців: голкіпер Кудрик, захисник Кірюханцев та хавбек Піхальонок.

Перший момент створили господарі поля, коли непогано зі штрафного пробив Грицук, здалося, що дебютант Кудрик загубив ворота, але на щастя для нього, м'яч пройшов поруч зі стійкою. Після цього Шахтар дещо перехопив ініціативу, а на 14-й хвилині відповів неточним пострілом від Коваленка. Втім, через 5 хвилин "гірники" розіграли класну комбінацію, яка завершила м'яким навісом від Арабідзе з правого флангу точно на хід Борячуку, який виграв боротьбу у захисника та головою відправив м'яч у сітку воріт Леванідова.

Так забивав у ворота Леванідова Борячук. Світлина ФК Шахтар

Так сталося, що Шахтар був попереду трохи більше чотирьох хвилин. Гості вирішили зіграти через свого голкіпера, однак Кудрик під тиском виніс м'яч точно на Старенького, який змістився трохи вперед та виконав простріл у карний, на жаль, для молодого голкіпера Шахтаря м'яч зачепив Ракицького та підступно залетів у ворота його команди.

Надалі команди гостроти не створювали, можна лише згадати дальній удар Арабідзе під завершення тайму, але м'яч після удару зі штрафного пішов над поперечкою воріт.

У перерві Фонсека вирішив розбавити молодь досвідом, випустивши в опорну зону Степаненка. Однак вже на старті матчу Олександрія створила момент, який завершився ударом головою від Пономаря - поруч зі стійкою і знову якось невпевнено у ворота діяв Кудрик. Надалі Олександрія почала грати доволі банально, закидаючи м'яч у зону Шахтаря, але ніхто зачепитися за м'яч не зміг. "Гірники" спокійно відбивалися після таких атак, однак і самі доволі довго нічого не могли створити біля воріт Леванідова.

Світлина ФК Шахтар

У свою чергу на 75-й хвилині підопічні Шарана і зовсім могли вийти вперед: знову у цетрі уваги був Пономар, але нападник господарів не зміг завдати акцентованого удару з вбивчої позиції після прострілу з лівого флангу. Надалі темп матчу впав, команд влаштовував нічийний результат. Останнім моментом у матчі став слабкий удар Ордеця, який запустив головою м'яч точно в руки Леванідову - сталося це вже у компенсований час.

У підсумку матч завершився з рахунком 1:1, а Чорноморець у паралельному матчі взагалі програв Динамо. Так, Олександрія стала 5-м учасником від України, який у наступному сезоні зіграє у єврокубках. Будемо сподіватися, що цього разу колектив Шарана покаже кращу гру, ніж минулого разу.

Коментарі ()