Головне

Невдала "ловля" для Рибки, труднощі Хомченовського в Польщі. Огляд зарубіжної преси

22.05.2017 16:14 2380 0
Невдала "ловля" для Рибки, труднощі Хомченовського в Польщі. Огляд зарубіжної преси

Ми продовжуємо стежити за виступами українських футболістів, які грають у європейських чемпіонатах. Цього разу увагу вболівальників прикули наші гравці у першостях Туреччини та Польщі. Чемпіон і надалі не проходить повз виступи наших хлопців, і тримає руку на пульсі життя легіонерів, які представляють синьо-жовтий прапор – вашій увазі найпомітніші коментарі іноземних видань до гри українських виконавців.

В чемпіонаті Туреччини зіграно матчі 32-го за ліком туру національної першості. В рамках місцевої Суперліги впевнено лідирує недавній суперник київського Динамо в Лізі чемпіонів, стамбульський Бешикташ. Однак нас країна Хакана Шукюра та Аріфа Ердема цікавить, в першу чергу, тому, що в футболі цієї держави є також український слід. Кольори такого клубу, як Карабюкспор, як відомо, захищають одразу три виконавці з українським паспортом. За виступами двох таких наших співвітчизників ми стежимо вельми прискіпливо.

В черговому ігровому колі команда з міста Карабюк не змогла скласти конкуренцію Коньяспору. На полі суперника "синій вогонь" (прізвисько цього клубу) програв з розгромним рахунком 3:0. До нищівної поразки Кардеміра мають стосунок і українці, колишній голкіпер донецького Шахтаря та київського Динамо Олександр Рибка та екс-хавбек Дніпра Андрій Близниченко. Якщо перший зіграв усі 90 хвилин (причому це був дебютний вихід нашого воротаря в стартовому складі його нового клубу в чемпіонаті Туреччини), то другий з’явився на полі після першого тайму. Після цієї невдачі Карабюкспор займає в таблиці 12-ту позицію з 39-ма очками серед 18-ти клубів. Пониження у класі "синьому вогню" не загрожує, при цьому протягом двох турів Карабюк може, як піднятися в таблиці вище, так і впасти на кілька позицій вниз.   

В контексті виступу наших хлопців турецькі ЗМІ, які, до того ж, ще й відзначаються традиційно підвищеною емоційністю, були прогнозовано категоричними. Втім, не обійшлося й без ложки меду. Сайт Beinsports гру Олександра прокоментувало наступним чином. "…Незважаючи на розгромний рахунок, у кількох моментах Рибка був на висоті. Однак згадуючи те, які надії на нього покладалися після того, як він переїхав у Туреччину з України, не можна не сказати, що в епізоді з пропущеними голами від нього чекали більшого…"  

Ресурс Yenimeram не обійшов стороною появу Андрія. "…Пожвавити гру на своєму фланзі зміг хіба що частково. Втім, якщо подивитися на те, як грав його попередник, критикувати доводиться скоріше обох. В цілому як такої небезпеки "крила" гостей для господарів в цьому матчі не несли…"

Світлина ocdn.eu

В чемпіонаті Польщі триває пора вирішальних матчів. Українці ведуть боротьбу за чемпіонський титул, адже хавбеки Дмитро Хомченовський і Тарас Романчук захищають кольори такого клубу, як Ягеллонія. Клуб з Білостока продовжує суперечку за титул з титулованою столичною Легією. У черговому турі вищої ліги місцевої Екстракласи ці два клуби зійшлися в особистому протистоянні. Важкий для обох команд матч переможця не виявив – по закінченні поєдинку на табло горіли нулі. Для нас же значно цікавіше те, яку роль у такому результаті, на думку польської преси, відіграли наші співвітчизники. Дмитро й Тарас на полі з’явилися. Однак якщо перший відіграв всього 11 з лишком хвилин, адже вийшов на заміну на 79-й хвилині, то другий брав участь у грі з першої хвилини до останнього свистка (крім іншого, Романчук записав на свій рахунок жовту картку в кінці першої половини поєдинку). Після цієї нічиєї Ягеллонія посідає друге місце в таблиці про ранги, маючи в своєму активі 38 очок. У Легії – на два бали більше.

На думку такого видання, як Przegladsportowy, Романчук в цьому матчі й у черговий раз був одним з найбільш корисних виконавців у складі свого клубу. Проте з урахуванням того, з ким грала Ягеллонія, без особливих завдань для Тараса не обійшлося. "…Очевидно, через те, наскільки важкий суперник був у господарів, не дивно, що Романчук цього разу приділяв увагу грі в обороні ще більше, ніж зазвичай. Всі ми знаємо, що він може бути дуже корисний і в атаці (з початку поточного сезону на рахунку Тараса п’ять голів та ще й п’ять гольових передач – прим. Чемпіона), проте з Легією важливіше було стримати потужних візаві…"

Інший польський ресурс, а мова про SportoweFakty, прогнозовано залишився незадоволений роллю Хомченовського. Проте мова радше не про його зусилля саме в цьому матчі, адже Дмитро зіграв не так багато, а про його дії в контексті боротьби за місце в стартовому складі свого клубу. "…Хомченовський зіграв не вельми вдалий матч, але за ту невелику кількість часу, яку він отримав від тренера, влитися в гру було не так просто. Однак гравець його амплуа повинен щонайменше бути на полі агресивнішим, і така характеристика цьому футболісту підходить за підсумками не тільки цього матчу, а й попередніх ігор…"

Коментарі ()