Головне

Комітет чесної гри і ФФУ проконтролюють матчі останніх турів Першої і Другої ліг

12.05.2017 17:07 494 0

Комітет з етики і чесної гри та представники КДК ФФУ контролюватимуть матчі останніх п'яти турів.

Про це йдеться у зверненні ПФЛ до учасників змагань.

"Ця фінальна частина є особливо небезпечною з огляду на дотримання принципів Fair Play, оскільки несе в собі великі ризики впливу на результати матчів як з метою фінансової вигоди, так і з мотивів покращення турнірного становища команд.

На жаль, у попередніх турах чемпіонатів першої та другої ліг ми фіксували кричущі подібні випадки, що свідчать про можливий договірний характер окремих матчів. Ми не можемо дозволити, аби через домовленості команд або окремих гравців, чемпіонат закінчився не за принципами спортивної боротьби.

У зв’язку із цим звертаємося до усіх учасників змагань, гравців та арбітрів задля налагодження тісної співпраці. Ми готові реагувати на будь-які факти та повідомлення, що надходять до комітетів, навіть у анонімному порядку.

Усі матчі пильно відслідковуватимуться представниками обох комітетів, а у випадку виявлення підозр щодо дотримання командами нечесної спортивної боротьби органи здійснення футбольного правосуддя одразу починатимуть розслідування даних фактів, а відповідна інформація надсилатиметься до правоохоронних органів.

Крім того, члени Комітету з етики та чесної гри, а також Контрольно-дисциплінарного комітету ФФУ відвідуватимуть матчі останніх турів чемпіонатів першої та другої ліг з метою моніторингу дотримання учасниками змагань принципів чесної гри і недопущення випадків організації договірних матчів", - йдеться у заяві.

 
Коментарі ()