Головне

Ліга Чемпіонів. 1/2 фіналу. Атлетико - Реал Мадрид 2:1. "Вісенте Кальдерон" гідно попрощався з єврокубками

10.05.2017 23:58 6662 0
Ліга Чемпіонів. 1/2 фіналу. Атлетико - Реал Мадрид 2:1. "Вісенте Кальдерон" гідно попрощався з єврокубками

У середу, 10-го травня, визначився другий фіналіст поточного розіграшу Ліги Чемпіонів. Ним став Реал, який за сумою двох матчів пройшов Атлетико Дієго Сімеоне. Після першого матчу, який завершився з рахунком 3:0 на користь Реала, мало хто сумнівався у проході "вершкових". Хоча ,"матрацники" вже на початку матчу-відповідь продемонстрували, що їх зарано списувати з рахунків.

Атлетико почав матч доводі бадьоро, відразу ж кинувшись на ворота суперника, зовсім забувши про центр поля. Реал у свою чергу відповів взаємністю, тому перші 25 хвилин матчу глядачі могли спостерігати справжнє футбольне свято. Вже на 5-й хвилині на небезпечний постріл Коке пілся різаного пасу від Карраско Реал відповів гострим ударом Каземіро - в обох випадках свій клас продемонстрували Навас та Облак відповідно. На 9-й хвилині стався суперечливий епізод, коли у карному майже натовмпом затоптали Карраско, однак Чакир у свою чергу порушення правил там не побачив.

Після такого сплеску, Атлетико розізлився і ще більше почав насідати на ворота Реала, який почав виглядати якось розгублено. Команда Сімеоне більше атакувала, володіла м'ячем, створювала гостроту та на 12-й хвилині таки забила такий потрібний для себе швидкий м'яч: Коке виконав класну подачу з кута поля, на другому поверсі краще за всіх у карному зіграв Сауль, який головою пробив у ближній кут Наваса, який хоч і зреагував на удар, але лише допоміг йому швидше влетіти у ворота.

На 16-й хвилині Чакир повернув "борг" за непризначений пенальті у епізоді з Карраско. Цього разу постраждав у карному Торрес і арбітр без задніх думок вказав на 11- метрів. Всі ми знаємо, що у "матрацників" у цьому сезоні з пенальті на "ви", але Грізманн таки зміг пробити Наваса, який знову зреагував на удар, але врятувати свою команду від другого голу не зміг.

Пенальті від Грізманна. Світлина УЄФА

Саме з цього моменту весь Вісенте Кальдерон отримав друге дихання, інтрига у матчі повернулася, але лише 1 гол Реала міг знову сплутати всі карти. Так воно і сталося. Атлетико після другого голу вирішив взяти перерву та віддав м'яч супернику, а даремно. Реал за цей час зміг прийти до тями, захопив центр поля та перевів гру на половину поля суперника. За 10 хвилин до перерви емоції почали накопичуватися все більше і команди обмінялися подарунками у вигляді жовтих карток, яких Чакир показав аж 4.

Було помітно, що господарі втрачають контроль над грою, і це таки вилилося у пропущений м'яч, який за три хвилини до перерви забив Іско. Втім, тут заслуга більше Бензема, який на лінії карного накрутив трьох захисників та виконтив точно під удар Кроосу. З пострілом німця Облак ще впорався, а от з добиванням від Іско - ні. Так, Атлетико перед перервою пропустив такий непотрібний гол і це дуже вилилося на дії у другому таймі.

Команда Сімеоне була деморалізована, адже забивати потрібно було знову три голи. На старті другої половини гри такого спурту від обох команд глядачі вже не побачили. Обидва колективи не ризикували і діяли помірковано. В Атлетико розуміли, що ще один пропущений гол і можна "зливати " воду.  На 56-й хвилині Сімеоне зробив подвійну заміну: Гамейро та Томас, які змінили Торрреса та Хіменеса відповідно, дещо освіжили гру, а на 67-й хвилині Гамейро взагалі міг робити рахунок 3:1: Даніло нарубав дров біля власного карного, подарував м'яч Карраско, який вийшов на ударну позицію, але не зміг пробити Наваса, який у свою чергу парирував і добивання головою саме від Гамейро.

Для Вісенте Кальдерон це мадридське дербі стало останнім, адже Атлетико з нового сезону буде грати на новому стадіоні. Навіть небо заплакало. Світлина УЄФА

Через 10 хвилин Гамейро мав ще одну нагоду, цього разу Карраско виконував простріл з лівого флангу, а Кевін дивом не зміг з метра замкнути цю передачу, пробивши повз ворота. Так, тут варто відзначити Рамоса, який в останній момент постелився та завадив французу пробити точніше. Було ще кілька моментів у Грізманна, але з його спробами здорово справлявся Навас, який сьогодні показав одну зі своїх кращих ігор в сезоні.

Ближче до завершення матчу стало зрозуміло, хто складе компанію Юве у фіналі. Реал це розумів, тому особливо не поспішав і грав у своє задоволення, не давши більше супернику бодай щось створити попереду. Дуже вперто йшов вперед лише Роналду, який хотів забити свій черговий гол у Лізі Чемпіонів. Один раз португалець таки заніс м'яч у ворота, але зробив це з офсайду.  

Як не намагалися господарі поля забити ще, на більше не вистачило сил і часу. Реал у підсумку таки програв 1:2, але пройшов у фінал за сумою двох матчів. Атлетико звісно показав зуби, гідно показав себе на фоні Такого Реала, втім, помітно, що "вершкові" на сьогоднішній день сильніше. Тепер на нас чекає доволі класний фінал Реал - Ювентус, який відбудеться вже 3 червня у Кардіффі.

Коментарі ()