Головне

Кубок для Шахова, провал для Коноплянки. Огляд зарубіжної преси

08.05.2017 14:35 3949 0
Кубок для Шахова, провал для Коноплянки. Огляд зарубіжної преси

Ми продовжуємо стежити за виступами українських футболістів, які грають у європейських чемпіонатах. Цього разу увагу вболівальників прикули наші гравці у першостях Греції та Польщі. Чемпіон і надалі не проходить повз виступи наших хлопців, і тримає руку на пульсі життя легіонерів, які представляють синьо-жовтий прапор – вашій увазі найпомітніші коментарі іноземних видань до гри українських виконавців.

Багатостраждальний хавбек німецького клубу Бундесліги 1 Шальке та головної команди нашої країни Євген Коноплянка нарешті отримав пристойну кількість ігрових хвилин. В матчі чергового туру вищої ліги чемпіонату Німеччини "кобальтові" мали "рандеву" з Фрайбургом, і на полі суперника поступилися з рахунком 2:0. Для нас же важливіше те, що Євген вийшов з перших хвилин вперше(!) в цьому році, й провів на полі 61 оберт стрілки. Коноплянка діяв на позиції лівого атакуючого півзахисника, й гру відверто провалив. За час, який був відведений Євгену, Коноплянка не зумів жодного разу влучити в отвір воріт суперника, жодного разу не відібрав у суперника м’яча, лише одного разу успішно обіграв візаві. Крім того, точність передач нашого хлопця теж не вразила – усього 75%. Наразі Шальке займає десяту позицію в таблиці про ранги з 41-м балом у активі. Як і сам Коноплянка, його команда проводить украй безуспішний сезон.

Не дивно, що по закінченні матчу німецькі ЗМІ накинулися на Євгена з цілком справедливою, "заслуженою" самим гравцем збірної України критикою. Кореспонденти Die Zeit про гру нашого співвітчизника написали наступне. "…Шальке зіграв невдалий матч, і "чільне" місце серед тих, хто цього разу кував цей чорний для уболівальника "кнаппен" вечір, займає Коноплянка. Очевидно, що гравець, який діє на його позиції, має бути набагато вимогливішим до себе, частіше помічати партнерів, брати ініціативу на себе й виправдовувати довіру…"

Аналітики відомого статистичного порталу WhoScored виставили Коноплянці шість балів. Це одна з найгірших оцінок в команді Гельзенкірхена – менший показник отримали тільки австрійський нападник Гвідо Бургшталлер та боснійський лівий захисник Сеад Колашинац.

Євген Коноплянка. Світлина ФК Шальке

А от хавбек грецького клубу ПАОК, який представляє місто Салоніки, Євген Шахов, отримав новий привід для радощів – біла смуга в кар’єрі колишнього хавбека Дніпра продовжується. Цього разу наш хлопець зіграв у фіналі Кубку Греції, де його команда здобула перемогу над столичним клубом АЕК. Шахов провів на полі усі 90 хвилин, й був корисним щонайменше як футболіст, який вигризав м’яча для своїх партнерів. Раніше ми повідомляли шановним читачам, що Євген був корисним в атаці – на рахунку Шахова за останні місяці не одне взяття воріт суперників ПАОКа. І нехай цього разу забити опоненту не вдалося, той факт, що у другій частині сезону Шахов відвоював беззаперечну довіру тренера команди, сербського тренера Владіміра Івіча, говорить про те, що Євген точно на правильному шляху. Нагадаємо, що за підсумками першого раунду грецького чемпіонату ПАОК посів друге місце в таблиці.

Видання Greekreporter про успіх клубу з Салонік в цілому та гру Шахова зокрема написали наступне. "…ПАОК перемогу заслужив, адже краще використав свої моменти й у цілому АЕК не просто перебігав, а й переграв за ігровими показниками… Центральний півзахисник Шахов запам’ятався чіпкою грою й бажанням загострювати події дотепними передачами…"

Суперником Шахова у фіналі був інший українець, захисник Дмитро Чигринський. На відміну від Шахова, Дмитро цей матч занести собі в актив радше не може. Так, у епізоді з першим взяттям воріт саме Чигринський не зумів утримати прорив "десятки" ПАОКа Джалми, коли спочатку невдало перехопив передачу цього вінгера, а потім дозволив обіграти себе й віддати "дубль два". Коли ПАОК забивав удруге, вини Дмитра в пропущеному м’ячі нема. Таким чином, Чигринський відіграв уже 16-й матч за афінський клуб з початку сезону (значну кількість поєдинків Дмитро пропустив через травму). Варто відзначити, що коли Чигринський перебуває в нормальних кондиціях, і твердо стоїть на своїх двох, то конкуренцію в колег по амплуа Дмитро виграє.

Ресурс Kathimerini, серед іншого, згадує про невдалий день не тільки АЕКа в цілому, а й нашого футболіста. "…Як не крути, а поразка афінян закономірна й справедлива. Навіть взяття воріт суперника цей клуб зумів створити тільки за рахунок помилки голкіпера опонента (страж воріт ПАОКа Панайотіс Глікос не впорався із простим дальнім ударом у виконанні Лазароса Хрістодулопулоса – прим. Чемпіона)… Чигринський міг би зіграти значно краще, коли ПАОК забивав уперше, крім того, активності цього бека не вистачало біля воріт вже суперника – як відомо, він непогано грає на другому поверсі…"

Коментарі ()