Головне

Коли Динамо та Ярмоленко диктують моду. Підсумки 27-го туру УПЛ

02.05.2017 14:15 2287 0
Коли Динамо та Ярмоленко диктують моду. Підсумки 27-го туру УПЛ

У черговому, восьмому після зимової перерви, турі вищої ліги українського футболу в шести матчах було забито 16 голів. Шанувальники гри №1 стали свідками п’яти шести перемог різних клубів.

У 27-му ігровому колі було зафіксовано один нічийний результат.

Левову частку уваги вболівальників прикуло протистояння між київським Динамо та одеським Чорноморцем.

Сенсації, казуси, скандали й емоції – це чемпіонат нашої держави з футболу. Про все це й як завжди більше – у матеріалі від Чемпіона.

Подія туру

За результатами 27-го ігрового кола київське Динамо забезпечило свою участь у Лізі Чемпіонів. Імовірно, "біло-сині" будуть змушені грати у третьому раунді кваліфікації турніру. Як столичний клуб, так і чинний віце-чемпіон країни та лідер першості, донецький Шахтар, здобули чергові перемоги та тільки збільшили відрив від луганської Зорі. Остання залікові бали знову втратила, адже не змогла переграти донецький Олімпік (рахунок матчу 1:1). Боротьба за третю позицію загострюється.  

Матч туру

Суперечка одеського Чорноморця та київського Динамо, яка через проблеми з газоном на стадіоні команди Олександра Бабича відбувалася в столиці, рівною й безкомпромісною не вийшла. З перших секунд поєдинку номінальні гості захопили ініціативу й швидко повели в рахунку, коли Ярмоленко використав ідеально точну й вивірену передачу молодого дарування киян Володимира Шепелєва. Протягом усієї зустрічі "біло-сині" тримали гру під своїм контролем й заслужено перемогли.

Світлина ФК Олександрія

Команда туру

Кропивницька Зірка нарешті показала "зуби" черговому супернику й здобула доволі несподівану перемогу над львівськими Карпатами на своєму полі. Втім, у розрізі цього успіху варто пам’ятати про те, що перед цим матчем в пасиві Карпат було 11 матчів на виїзді без перемог... Поєдинок вийшов насиченим на голи - на двох команди забили п’ять м’ячів, а господарі здобули мінімальну перемогу. Наразі в активі Зірки 29 очок, Карпати набрали 21 бал.

Досягнення туру

Хавбек київського Динамо Андрій Ярмоленко записав у свій актив чергове досягнення. Завдяки звершенням у матчі з одеським Чорноморцем, Андрій зміг обійти у списку бомбардирів вищої ліги чемпіонатів України сербського українця, колишнього нападника харківського Металіста Марко Девича. Наразі в Ярмоленка уже 92 забитих м’ячі й тепер він обійшов Девича та ще й Сергія Мізіна - півзахисника збірної України, який у свій час пограв за Карпати, Дніпро, Кривбас та інші наші клуби. В обох колишніх футболістів по 90 забитих м’ячів.

Світлина ФК Зірка

Антигерой туру

Голкіпер луганської Зорі Ігор Левченко припустився результативної помилки у матчі з донецьким Олімпіком. За рахунку 1:0 на користь "чорно-білих" Левченко невдало відгукнувся на подачу суперника й застиг у "напівпозиції". Така дія голкіпера Зорі дезорієнтувала його партнерів по команді, а також дозволила гравцеві суперника в особі Дмитра Нємчанінова отримати можливість завдати удару по фактично порожнім воротам. Таким чином, луганці знову не змогли здобути перемогу, й безвиграшна серія цього клубу налічує вже п’ять матчів.

Цитата туру

Наставник луцької Волині Віталій Кварцяний прокоментував результат гри свого клубу проти Дніпра: "...Судячи з розвитку подій на полі, гра була до голу. Так і сталося: Дніпро нас у першому таймі кваліфіковано перегравав. Ми готувалися грати зовсім за іншою схемою, але через деяких футболістів довелося перебудовуватися десь з 15-ої хвилини першого тайму, бо зрозумів, що ми так гру завалимо. Сьогодні більшість футболістів не виконали те, що ми їм пропонували. У Львові деякі футболісти намагалися виконувати поставлені дії тактичні й індивідуальні. Ми готувалися до Дніпра дуже добре. Я думаю, що ми могли зіграти більш вдало, якби більшість гравців не випали з гри..."

 

Гравець туру

Хавбек київського Динамо Андрій Ярмоленко заслужив статус найкращого гравця туру, що минув. На рахунку лідера головної команди країни вже 12 голів з початку сезону в усіх турнірах, також на рахунку Ярмоленка вже сім гольових передач. Таким чином, хавбек ДК є одним з головних претендентів на звання найкращого бомбардира УПЛ. Варто зазначити, що у другій частині сезону Андрій грає краще й результативніше, чому сприяє, серед іншого, також нова позиція футболіста, який фактично грає по всьому фронту атаки своєї команди.

Гол туру

Взяття воріт авторства півзахисника кропивницької Зірки Максима Драченка стало найкращим, на нашу думку, голом туру, який відбувся напередодні. Екс-гравець донецького Олімпіка заволодів м’ячем на підступах до штрафного майданчика суперника, протягнув сферу аж до меж штрафного майданчика і, трохи змістившись уліво, завершив свій сольний прохід результативним ударом лівою у ближній кут воріт суперника. Цей гол у битві команд з Кропивницького та Львова виявився вирішальним. Таким чином, Драченко забив свій перший гол з початку сезону.

Коментарі ()