Головне

Шейх Аль Сабах пішов з ради ФІФА через звинувачення у корупції

30.04.2017 15:00 488 0

Шейх Ахмад Аль-Фахад Аль-Сабах покидає свої посади у футбольних організаціях, у тому числі в раді ФІФА, із-за тиску у зв'язку із звинуваченнями в причетності до корупційного скандалу у ФІФА.

Про це повідомляє АР.

За даними The Telegraph, мінюст США вважає, що Аль-Сабах може бути причетний до скандалу, пов'язаного з главою Футбольної асоціації Гуама Річардом Воєм, який також є членом комітету з аудиту і дотримання норм ФІФА.

Вой раніше у федеральному суді у Брукліні погодився з двома пунктами звинувачення в злочинній змові з метою електронного шахрайства, пов'язаній з численними схемами прийняття і дачі хабарів футбольним чиновникам.

Він визнав, що отримав хабарі на суму більше 850 тисяч доларів в 2009-2014 роках від азіатських футбольних чиновників для просування їх інтересів, а також 100 тисяч в 2011 році від чиновника Азіатської конфедерації футболу(AFC) в обмін на голосування за нього і підтримку з боку Воя на майбутніх президентських виборах ФІФА.

"Я не хочу, щоб ці звинувачення стали причиною розбіжностей або відволікали увагу від майбутніх конгресів ФІФА і AFC. Тому я вирішив, що для ФІФА і AFC буде краще, якщо я зніму свою кандидатуру з виборів в раду ФІФА і покину мої нинішні футбольні посади", - ідеться в заяві шейха Ахмада.

Раніше він відкинув усі звинувачення в причетності до корупційного скандалу.

Аль-Сабах є членом МОК, очолює Асоціацію національних олімпійських комітетів і Олімпійській раду Азії, а також займає посади в різних спортивних організаціях.

Коментарі ()