Головне

Михайленко: Бій ми планували дати, хотіли зробити подвиг

27.04.2017 07:02 1147 0

Головний тренер Дніпра Дмитро Михайленко прокоментував поразку з мінімальним рахунком у півфіналі Кубка України з Шахтарем (0:1).

"План полягав в тому, щоб позбавити суперника простору і часу для ухвалення рішень. У певний відрізок поєдинку у нас це виходило. Дуже довго ми підлаштовувалися під темп, адже робота з м'ячем технічних футболістів Шахтаря зобов'язує реагувати на те, що відбувається швидше.

Багато моїх підопічних ніколи раніше не грали при таких швидкостях. Напевно, в перші 15 хвилин ми давали надто багато свободи для атакуючої групи "гірників". Пізніше вдавалося стримувати наступальні дії опонента, при цьому в одній з контратак ми могли забити, але не вийшло - добре зіграв воротар.

У другому таймі на нас також виявлявся великий тиск, і в якійсь мірі гол назрівав. Після пропущеного м'яча ми трохи перебудували схему, перейшли на чотирьох захисників і змогли в принципі перевести гру на половину поля Шахтаря. Були з нашого боку удари по воротах, і хоча в площину не потрапляли, певний натиск створити вдалося.

Напевно, будь ми трохи удачливіші, могли б перевести поєдинок в овертайм.

Бій ми планували дати, хотіли зробити подвиг, але сьогодні Дніпро протистояв найсильнішому клубу чемпіонату, який на хорошому швидкому полі показує дуже добротний футбол і який дуже непросто стримати. Для нас це великий досвід. Ми припускали, за яким сценарієм проходитиме гра, - в основному біля наших воріт. Тому те, чого ми чекали, і отримали", - цитує тренера офіційний сайт Шахтаря.

Дмитро Михайленко
Коментарі ()