Головне

Ліга Чемпіонів. 1/4 фіналу. Баварія - Реал Мадрид 1:2. Учень робить вчителю шах

12.04.2017 23:59 7685 0
Ліга Чемпіонів. 1/4 фіналу. Баварія - Реал Мадрид 1:2. Учень робить вчителю шах

Вивіска "Баварія - Реал" говорить сама за себе. Але інтерес до звітного протистояння цих команд у сезоні-2016/17 підігрівався і тим, що учитель (Карло Анчелотті) зустрівся зі своїм учнем (Зінедіном Зіданом). Нагадаємо, після звільнення з Реала Жозе Моурінью влітку 2013 року, Зідану була запропонована посада спортивного директора, від якої він відмовився, щоб мати можливість працювати помічником саме Анчелотті.

І от вони зустрілися. Були стримані обійми, обмін висловлюваннями. Та головне мало розвернутися на футбольному полі. І, як це часто буває, учень переміг свого учителя. Анчелотті може бути незадоволений результатом, але тим, що він допоміг Зідану стати вже досить успішним тренером, - точно ні.

Світлина взята з uefa.com

У Мюнхені команди почали обережно, хоча господарі і побігли вперед з перших хвилин. "Червоні" заробили кілька кутових, але довести їх до небезпечних моментів у них не вийшло. Реал з часом заспокоїв гру, призвичаївся до тиску трибун і потихеньку почав нав'язувати свою гру. На 18-й хвилині Бензема міг відкрити рахунок, але його удар головою від газону прийняла на себе поперечка.

Баварія, отримавши невеликий ляпас, швиденько перейшла у наступ. Спочатку один з розіграшів кутового завершився потужним ударом Рібері з-за меж штрафної. Захисник на себе прийняв удар, і м'яч знову полетів на кутовий. І от з цього мюнхенці вже витиснули максимум. Відаль протиснув Начо під час подачі та головою пробив фактично по центру. Навас встиг лише виставити руки, але врятувати не зміг.

Відаль і надалі був чи найпомітнішим на полі. На 40-й хвилині Роббен прорвався правим флангом, увійшов у штрафний майданчик і навісив точно на голову Артуро, але той не влучив у ворота. Очевидно, не варто було підходити йому і до пробиття сумнівного пенальті за начебто гру рукою Карвахаля. Відаль відправив м'яч на трибуни. А так би Баварія пішла на перерву з комфортним рахунком.

Не встиг розпочатися другий тайм, як Хабі Алонсо отримав картку за зрив атаки у центрі поля, а Каземіро швидко розіграв штрафний, віддавши на фланг на Карвахаля, котрий точно прострілив на Роналду. Кріштіану пробив у дотик у дальній кут, і Нойєр у цьому моменті був безсилим. А Реал виконав завдання-мінімум - забив на виїзді Баварії.

У Баварії у ці хвилини якось усе несподівано зламалося. І в захисті, і в нападі. Бейл мав забивати другий уже на 56-й хвилині, але його удар головою потягнув Нойєр. Вирішальний же момент зустрічі стався на 61-й хвилині. Роналду втікав у контратаці від Мартінеса, і той вирішив у підкаті дістати ногою Кріштіану. Чистий фол, і Ріццолі нічого не залишалося, як дістати другу жовту та червону картки для хавбека господарів.

Світлина взята з uefa.com

Після даного епізоду у думках Анчелотті було тільки одне: як втримати цю нічию. Не вийшло!.. Реал настільки потужно провів завершальну частину поєдинку, що іноді не до кінця було зрозуміло, чи грає Баварія тільки вдесятьох. Марсело, таке враження, в останні хвилин двадцять не відходив від штрафного майданчика господарів.

Головним героєм матчу, якби гра завершилася внічию, був  Мануель Нойєр. Скільки разів воротар врятував свою команду, важко навіть підрахувати. Проте героєм матчу став не він, а Роналду. Асенсіо на 77-й хвилині віддав верхову передачу на хід португальцю, і Кріштіану у дотик пробив поміж ніг Нойєру. Дубль найкращого гравця світу - і Реал тепер має набагато більші шанси пройти далі.

Мадридці, до речі, не зупинялися й атакували до фінального свистка. Серхіо Рамос навіть встиг порадуватися своєму голу, але оффсайд зафіксував боковий арбітр. А на останніх секундах Роналду міг робити хет-трик, але заплутався у власних ногах і не зміг пробити головою після навісу з флангу. Однак, 2:1 - учень долає вчителя, "вершкові" вивозять перемогу з Мюнхену.

Коментарі ()