Головне

Ліга Чемпіонів. 1/8 фіналу. Барселона - ПСЖ 6:1. Історичний камбек "блаугранас"

08.03.2017 23:52 17397 0
Ліга Чемпіонів. 1/8 фіналу. Барселона - ПСЖ 6:1. Історичний камбек "блаугранас"

ПСЖ у першому поєдинку показав настільки неймовірний футбол, що у Барселони просто не виявилося аргументів на противагу. Мінімум! Відіграти 4 голи і не пропустити на власному полі - саме таке завдання стояло перед підопічними Луїса Енріке у матчі-відповідь на Камп Ноу.  Тільки трьом клубам в історії Єврокубків вдалося відіграти різницю у чотири м'ячі після першого матчу. Мадридський Реал в третьому колі Кубку УЄФА-1985/86 поступився на виїзді менхенгладбахській Боруссії (1:5), але переміг вдома - 4:0.

Лейшоеш (проти Шо-де-Фон, перше коло Кубка володарів кубків 1961/1962 і Партизан проти Квінс Парк Рейнджерс - це друге коло Кубка УЄФА-1984/85, змогли відігралися після гостьових поразок з рахунком 2:6, перемігши вдома з рахунком 5:0 і 4:0 відповідно. Після такої статистики від Барселони чекали лише дива, і воно таки сталося!.

Барселона розуміла, що справу відкладати на потім ідея погана, тому зі старту взяла м'яч під контроль, а вже на 3-й хвилині першого тайму забила важливий для себе швидкий гол: тут після подачі у карний обрізалися захисники ПСЖ , помилився на виході і Трапп, чим скористався Суарес, який головою перекинув голкіпера та переправив м'яч у сітку воріт.

Суарес дав старт майбутній казці. Світлина УЄФА

Після голу Барселона продовжила гнути свою лінію, ПСЖ у свою чергу гол не смутив, команда продовжувала високо зустрічати суперника та намагатися виходити в контрататаки. Втім, попереду парижанам Барселона нічого не дозволила, а у свій актив записала ще кілька гострих моментів. Так, здалеку міг прошити ворота гостей Маскерано, міг забити після небезпечного стандарту Мессі, ледь не поклав м'яч у 9-ку воріт Траппа з гострого кута Неймар, однак французи трималися.

Втім, другим голом у ворота французів почало навіювати сильніше з кожною хвилиною. І якщо не змогли забити другий гол саме гравці Барси, то тут зіграла нервозність самих гравців ПСЖ: на 41-й хвилині Іньєста продерся у карний, виконав з гострого кута передачу п'ятою, м'яч підступно влучив у Курзаву, від ноги якого полетів у сітку воріт Траппа. Пів справи зроблено. ПСЖ так нічим і не відповів і команди пішли на перерву за рахунку 2:0.

Невдачі для французів продовжилися у таймі другому. Так, вже на 50-й хвилині пенальті на свої ворота привіз Макріньос - Мессі холоднокровно реалізував вирок, зробивши рахунок 3:0. Лише після 3-го голу ПСЖ таки прокинувся і провів дуже небезпечну контратаку, де у завершенні у стійку з метрів 5-ти влучив Кавані!. Втім, свого уругваєць домігся через 12-ть хвилин, коли після скидки від Курзава потужним ударом зльоту таки прошив ворота Тер Штегена. Здавалося, часу залишалося для порятунку дуже мало. Емері за допомогою замін почав на всі 100% акцент робити на обороні. Енріке у свою чергу кидав у бій атакувальних гравців: Турана та Серхі Роберто.

Після голу Едінсона Кавані. Світлина УЄФА

Довгий час Барселона намагался розкрити стійку оборону парижан, йшла вже 88-а хвилина, а забивати потрібно було тричі! У свюю чергу ПСЖ мав два 100% моменти під час контратак, однак Кавані не зміг обіграти Тер Штегена 1 на 1, а вийшовший на заміну Ді Марія у схожій ситуації влучив у воротта! Вірили в успіх команди Енріке тільки віддані фанати блаугранас та самі футболісти. На 88-й хвилині оборона ПСЖ таки дала дала пробоїну, заробивши стандарт біля карного власних воріт. Тут свій клас показав Неймар, який обвідним ударом послав м'яч у ближій кут воріт Траппа - голкіпер гостей цього не очікуавав - 4:1.

Після такого стало помітно, що ПСЖ боїться. гравці бгато нервують, і вже через дві хвилини після болючого штрафного привозять у свої ворота пенальті - до точки підходить Неймар, який не залишає жодних шансів Траппу і робить дубль. Якщо чесно, то Суарес явно малював 11-метровий, втім, арбітра матчу переконати своїм падінням зміг.  Після цього казка продовжилася, адже вишня на торті чекала вболівальників Барси вже у доданий час, коли коли в штрафну ПСЖ пішла вся Барселона (Тер Штеген також), після м'якого накиду в центр карного Серхі Роберто випередив Траппа і забив історичний для Ліги Чемпіонів гол.

Для ПСЖ створити диво залишилося занадто мало часу. Команда Емері великими силами пішла на ворота суперника. однак рахунок на табло більше не змінився. Барселона у видовищному матчі вибила ПСЖ та пройшла у чвертьфінал!

Світлина УЄФА
Коментарі ()