Головне

Ліга Чемпіонів. 1/8 фіналу. Манчестер Сіті - Монако 5:3. Шоу у Манчестері залишилося за Гвардіолою

21.02.2017 23:59 5714 0
Ліга Чемпіонів. 1/8 фіналу. Манчестер Сіті - Монако 5:3. Шоу у Манчестері залишилося за Гвардіолою

Матч 1/8 фіналу Ліги Чемпіонів-2016/17 Манчестер Сіті - Монако в Англії став справжнім святом для футбольних романтиків. 8 забитих м'ячів, 1 нереалізований пенальті, 11 карток (хоча грубої гри не було) - так завершилося перше протистояння Хосепа Гвардіоли та Леонарду Жардіма на даній стадії турніру. Відкрите протистояння.

Монако протягом усього матчу намагався грати першим номером. Усе "зламалося" тільки наприкінці поєдинку, десь у той момент, коли Агуеро зробив рахунок 3:3. Фалькао та Мбаппе з перших хвилин дали зрозуміти обороні господарів, що їм сьогодні буде нелегко. Хоча саме Сіті відкрив рахунок, Коли Стерлінг замкнув простріл Сане.

А монегаски перевернули все з ніг на голову у другій частині першого тайму. Точні удари Фалькао та Мбаппе поставили гостей у вигідне становище. Забити два голи на виїзді - хороше завдання-мінімум, погодьтеся. Ніхто ж і подумати не міг на той момент, що "містяни" п'ять разів змусять капітулювати Субашича.

Світлина взята з uefa.com

Негаразди Монако почалися на 50-й хвилині. Антоніо Матеу Лаос призначив пенальті, який не зумів використати Фалькао. А рахунок 3:1 дозволив би команді відчувати себе ще розкутіше. Через вісім хвилин Агуеро, після помилки Субашича, вдалося зрівняти рахунок. Але це не створило проблем для гостей. Фалькао знову вивів команду вперед, відібравши м'яч у Стоунза та красиво перекинувши Кабальєро.

І у цей момент Гвардіола не витримав і зняв Фернандіньо, який провів далеко не найкращий матч, а випустив Сабалету. І тут Сіті ніби підмінили. Хороші атаки, комбінації, а головне - результативні. Особливо провально гравці Монако діяли при кутових. Саме після подач від кутового прапорця забили Агуеро та Стоунз, який таким чином реабілітувався за пропущений третій гол, коли програв боротьбу Фалькао.

Монегаски були у глибокому нокдауні, тому Гвардіола вимагав від своїх підопічних іти вперед. І ті не підвели, забивши ще один красивий гол (цього разу Сане відзначився з передачі Агуеро). Гості зробили спробу відквитати один гол, але Кабальєро дістав м'яч ногою після удару Фалькао.

Світлина взята з uefa.com

Після цього команди заспокоїлися та вирішили, що краще у цей день більше не ризикувати. Тому останні хвилин десять виглядали ніби не з цієї історії. У підсумку - 5:3. І тепер команди готуватимуться до матчу-відповідь, який відбудеться 15 березня. І шанси на прохід далі, чесно кажучи, виглядають майже рівними. Сподіватимемося, що шоу продовжиться у Монако.

Коментарі ()