Головне

В Україні можна буде вчитися в інституті футболу

08.02.2017 07:35 536 0

7 лютого відбулося підписання угоди між Федерацією футболу України та Національним університетом фізичного виховання і спорту України про створення Інституту футболу.

Мета нового закладу – вдосконалити систему підготовки спеціалістів та збільшити кількість футбольних тренерів серед випускників ВНЗ. Інститут футболу - спільний проект ФФУ та НУФВСУ, який отримав підтримку двох міністерств: освіти та науки і молоді і спорту, повідомляє офіційний сайт ФФУ.

"Дуже приємно, що від нашої першої зустрічі з ректором Національного університету фізичного виховання та спорту Євгеном Імасом, у ході якої ми обговорювали перспективи створення Інституту футболу, до презентації проекту пройшло дуже мало часу, – розповів президент ФФУ.

Нашому футболу зараз необхідні не лише розробка стратегії, програми розвитку, а й достатня кількість фахівців тренерського цеху, які опанують передовий досвід провідних країн світу. Введений нами в експлуатацію завод з виробництва штучних полів дозволить збільшити кількість футбольних шкіл та секцій по всій країні.

Саме там й знадобляться спеціалісти – наставники майбутніх гравців юнацьких, молодіжної та національної збірних. Приємно, що в стінах реабілітаційної медичної лабораторії на базі Інституту футболу буде можливість для відновлення як гравців збірних, так і воїнів АТО, котрі проходять лікування у Головному військовому клінічному госпіталі Києва, з яким Федерація футболу тісно співпрацює", - сказав у своїй прмові президент ФФУ Андрій Павелко.

ФФУ сприятиме створенню та функціонуванню на базі кафедри футболу НУФВСУ методичного кабінету дитячо-юнацького футболу та забезпечить методично загальнонаціональний проект "Урок футболу".

Коментарі ()