Головне

В Україні може з'явитися закон про вболівальників

27.12.2016 08:58 1419 0

Для запобігання заворушень до і під час матчів, може бути розроблений окремий закон.

Про це заявив президент ФФУ Андрій Павелко.

"Дійсно, в Україні немає законодавчої бази з прописаною відповідальністю уболівальників, тими ж нормами безпеки матчів. Це цілий плас роботи. Стадіони та повні трибуни це перше, що привертає ультра-налаштованих громадян на протизаконні дії. Важливо не винаходити велосипед. Треба прислухатися до тих рішень, які є в Європарламенті", - зазначив він.

"Дійсно, це дуже важливе питання, над яким повинні працювати не тільки Федерація, Олімпійський комітет чи Міністерство спорту. Підкреслю ще раз, тут повинен бути системний підхід, який зараз відбувається по всій Європі. Еропейський парламент прийняв єдину конвенцію для всіх країн Європи щодо прийняття ряду законів у кожній країні задля посилення заходів безпеки на спортивних заходах і Україна вже прийняла цю конвенцію", - запевнив Павелко.

За словами Павелка, якщо Україна не прийме міжнародні норми, то може випасти з графіка проведення змагань.

"Якщо ми не приймемо міжнародні норми і правила, то ризикуємо випасти з графіка проведення європейських змагань. Нас можуть просто виключити, бо наше законодавство не буде давати повної гарантії безпеки наших уболівальників і туристів", - підкреслив Павелко.

Як відомо, Павелко також запевнив, що Україна заробить на проведенні фіналу Ліги Чемпіонів, який пройде в Києві.

Коментарі ()