Головне

Винним в авікатастрофі літака з гравцями Шапекоенсе став пілот

21.12.2016 09:46 6406 0

Урядова комісія Болівії за підсумками розслідування авіакатастрофи літака з гравцями і персоналом бразильського клубу Шапекоенсе дійшла висновку, що винуватцем аварії був пілот Мігель Кірога.

За інформацією GloboEsporte, пілот відхилився від запланованого маршруту, через що літаку не вистачило палива для завершення польоту. Літак врізався в гору на швидкості 250 км/год.

Розслідування показало, що кваліфікація пілота не відповідала необхідним вимогам для здійснення такого польоту.

Кірога не мав достатньої кількості льотних годин, був погано знайомий з літаком, а при працевлаштуванні міг надати начальству неправдиві дані про свою кваліфікацію.

"Що стосується цієї трагічної події, то пряма відповідальність лежить на підприємстві LaMia і пілоту", - цитує агентство ABI заяву міністра Болівії Клароса, що представив на прес-конференції результати розслідування інциденту, проведеного його відомством.

У зв'язку з катастрофою заарештований колишній представник авіарегулятора Болівії Густаво Варгас Вільєгас за звинуваченням у тому, що він зловжив своїм впливом, коли видав ліцензію болівійському літаку, що розбився в Колумбії. Також заарештований його батько і глава авіакомпанії LaMia Густаво Варгас Гамбоа.

Обидва підозрюваних заперечують свою провину.

В результаті авіакатастрофи в Колумбії в ніч на 29 листопада загинула 71 людина з 77, що знаходилися на борту. У числі загиблих - 19 гравців Шапекоенсе, пише Газета.Ru.

Раніше повідомлялося, що захисник Шапекоенсе, який вижив в авіакатастрофі, готовий повернутися у футбол. 

Коментарі ()