Головне

Як наздогнати Шахтар: рецептів усе менше. Підсумки 17-го туру УПЛ

05.12.2016 19:54 2032 0
Як наздогнати Шахтар: рецептів усе менше. Підсумки 17-го туру УПЛ

У черговому турі вищої ліги українського футболу в п’яти матчах було забито 13 голів. Шанувальники гри №1 стали свідками двох перемог різних клубів. В 17-му ігровому колі було зафіксовано три нічийних результати. Левову частку уваги вболівальників прикуло протистояння між полтавською Ворсклою та київським Динамо. Сенсації, казуси, скандали й емоції – це чемпіонат нашої держави з футболу. Про все це й як завжди більше – у матеріалі від Чемпіона.

Подія туру

За підсумками чергових матчів у вищому дивізіоні нашого футболу нагорі турнірної таблиці сталися вагомі зміни. Отже, з трьох кращих наразі команд вищого дивізіону свій матч виграв лише Шахтар. В свою чергу, київське Динамо та луганська Зоря очки втратили (про що – нижче). Таким чином, після 17-го ігрового кола лідер першості, команда португальського наставника Пауло Фонсеки, зміцнила свої позиції й може похвалитися більш ніж солідним відривом від найближчого конкурента (а це десять очок гандикапу перед діючим чемпіоном, столичним клубом). Зоря ж, ідучи на третій позиції, відстає від київського Динамо вже на шість балів.

Матч туру

Протистояння полтавської Ворскли та київського Динамо очікувалося з нетерпінням – в матчі першого кола команда Сергія Реброва зазнала дошкульної поразки з рахунком 0:2 на своєму полі. Однак взяти реванш гості не змогли. На засніженому полі, яке не оминув своєю увагою пристойний снігопад, команди зуміли забити аж чотири голи й показали більш ніж приємні швидкості й гру загалом. Результатом – справжнісінькою бойовою нічиєю 2:2 залишилися незадоволеними лише гості та їх уболівальники.

 

Команда туру

Полтавська Ворскла показала приклад впевненого в собі, злагодженого й сильного колективу, який не здається перед труднощами. В поєдинку з Динамо підопічні Василя Сачка здобули вольову нічию, а якби Александре Кобахідзе був точнішим біля воріт Артура Рудька, могла би претендувати й на більше (втім, заради справедливості скажемо, що після цього моменту "динамівці" не використали два "вбивчих" шанси біля воріт суперника). Таким чином, полтавці набрали 20 балів і залишилися на сьомій позиції в таблиці про ранги.

Ювіляр туру

Матч із луганською Зорею став для Дніпра 750-м у чемпіонатах України. На щастя вболівальників "синьо-біло-блакитних", їх улюбленці зуміли свого візаві в обличчі луганської Зорі перемогти, чим зробили знаменну дату ще більш урочистою. Нагадаємо, що найвищим досягненням Дніпра у вищій лізі нашої першості була друга позиція – ця планка "Дніпрянам" підкорювалася двічі, у сезонах 1992/93 та 2013/14. Крім того, Дніпро двічі ставав чемпіоном СРСР та вигравав Кубок СРСР.

Світлина ФК Зоря

Скандал туру

Один з матчів ігрового кола під номером 17 так і не відбувся – мова про гру в Сумах між донецьким Олімпіком та львівськими Карпатами. Чергова "пригода" на тему "зима прийшла непомітно… у грудні" сталася з господарями цього матчу, "Олімпійцями", та відповідальними за організацію матчу органами з УПЛ та ФФУ. З "невідомих" причин обігрів на стадіоні "Ювілейний" увімкнено так і не було, то ж не дивно, що поле перетворилося у одну велику суцільну крижину, грати на якій було просто-таки небезпечно для життя.

Цитата туру

Наставник луганської Зорі Юрій Вернидуб не став звинувачувати своїх футболістів після програного матчу, а взяв усю вину на себе: "…Вітаю Дніпро з гарною грою та заслуженою перемогою. Те, як ми грали перший тайм, було повною катастрофою. Ми мали не два м’ячі, а чотири програвати після першого тайму… У другому наче й зрівняли рахунок, мали ще моменти, проте реалізувати їх не змогли. Пропустили й програли. Думаю, що вина за поразку повністю на мені. Вочевидь, я не зміг достукатися до гравців. Але є й інші причини. Глибини складу нема, а футболісти, які не брали участь в сьогоднішньому матчі, дуже багато для нас значать. Той же капітан команди Микита Каменюка. Ті ж Артем Гордієнко, Ігор Чайковський, Рафаель Форстер. Оптимальний варіант я знайти не зміг…"

Гравець туру

Хавбек Дніпра Владислав Кочергін став кращим, на нашу думку, гравцем ігрового кола, яке відбулося напередодні. На рахунку хавбека два результативні удари по воротам луганської Зорі. Завдяки цьому "дуплету" 20-річний Кочергін став кращим бомбардиром свого клубу – в активі Владислава вже чотири забиті м’ячі. З початку сезону цей півзахисник награв уже 11 матчів. Та з урахуванням високої конкуренції за місце в складі команди під керівництвом Дмитра Михайленка, Кочергіну скидати оберти аж ніяк не можна.

Гол туру

М’яч захисника кропивницької Зірки Андрія Бацули не тільки приніс нічию його команді в протистоянні з Олександрією у регіональному дербі, а й став кращим, на нашу думку, голом туру, що минув. На останніх, доданих хвилинах до матчу, який вимушено відбувався в Запоріжжі, Бацула, після розіграшу кутового, наважився на удар з-за меж штрафного майданчика – шкіряна сфера затріпотіла в верхньому куті воріт голкіпера Андрія Новака. Це перший гол Бацули в поточному сезоні, також на рахунку бека результативна передача.

Коментарі ()