Головне

Прем'єр-ліга. 17-й тур. Шахтар - Сталь 2:0. "Гірники" нарощують відрив

04.12.2016 19:30 3632 0
Прем'єр-ліга. 17-й тур. Шахтар - Сталь 2:0. "Гірники" нарощують відрив

Донецький Шахтар продовжує збирати перемоги у поточному сезоні. Черговою жертвою "гірників" стала кам'янська Сталь, яка не змогла створити сенсацію у 17-му турі УПЛ. Матч у Львові не зібрав ажіотажу, на грі було присутньо трохи більше більше шестисот вболівальників. Паулу Фонсека зробив певну ротацію складу, так, у заявку навіть не потрапив Ярослав Ракицький, також був відсутній Факундо Феррейра. Замість Ракицького у старті вийшов Ордець, а на вістрі атаки з перших хвилин діяв Едуардо.

Господарі не стали відкладати справу у довгий ящик, тому заволоділи ініціативою вже з перших хвилин. Втім, на користь "гірників" були лише володіння м'ячем та кількість передач. Сталь доволі грамотно оборонялася, не давши супернику створити бодай щось небезпечне біля воріт Паньківа. Так, можна згадати неточні удари Бернарда та Кучера, можна згадати і постріл Едуардо під поперечку, але доволі слабким він був і точно в руки Паньківу.

Шахтар таки забив вже у першому таймі, і зробили це "гірники" зі стандарту. На 31-й хвилині прохід Марлоса у карному зупинили захисники Сталі і арбітр показав на точку. Сам потерпілий вирок і виніс - удар в стилі Паненки Паньків парирувати не зумів. Після голу господарі поля трохи відійши назад, давши пограти першим номером супернику. Втім, нічого попереду "сталевари" небезпечного не створили, а П'ятов так і залишився без роботи. Хоча свою нагоду мав Мисик, коли на 35-й хвилині забарився з ударом з вбивчої позиції і пробив в підсумку вздовж воріт.

Світлина ФК Шахтар

У другому таймі ситуація на полі не змінилася. Шахтар продовжував насідати на ворота Паньківа. "Гірники" подовгу катали м'яч то в центрі поля, то на половині суперника. У свою чергу гості попереду так нічим небезпечним відповісти не змогли, зосередившись ще більше на обороні. У підопічних Фонсеки знову мав шанс забити Кучер, однак і цього разу після подачі з кута поля м'яч пішов на трибуни.

Також двічі вище воріт запустив м'яч Степаненко...З дальніми ударами у "гірників" справа не йшла, поки за справу не взявся Тайсон, який змінив у другому таймі Бернарда. Все почалося зі штрафного, який Марлос, Срна та Фред розіграли невдало - останній пробив у стінку.  На щастя, першим на підборі опинився Дентіньо: який зібрав навколо себе кілька гравців Сталі та виконав класну передачу ближче до центра на вільного Тайсона. Бразилець підробив собі під удар м'яч та фантастично вразив дальній кут воріт Паньківа. Сталося це за 10 хвилин до завершення основного часу.

Рахунок у матчі більше не змінювався, Шахтар довів справу до логічного завершення та здобув чергову перемогу. Тепер донецький клуб перед українським "класико" має фору над Динамо у 10 очок.

Світлина ФК Шахтар
Коментарі ()