Головне

Прем'єр-ліга. 16-й тур. Волинь - Динамо 1:4. Господарів вистачило лише на перший тайм

26.11.2016 21:50 6529 0
Прем'єр-ліга. 16-й тур. Волинь - Динамо 1:4. Господарів вистачило лише на перший тайм

Київське Динамо злегка підсолодило гіркоту вильоту з єврокубків, обігравши у 16-му турі УПЛ луцьку Волинь. Тепер кияни на 100% можуть зосередитися тільки на внтурішньому чемпіонаті і Кубку України. Сергій Ребров не став робити глобальну ротацію складу, виділити можна лише появу з перших хвилин молодого Оріховського та півзахисника Артрема Громова.

Динамо на правах фаворита захопило ініціативу вже зі старту матчу, однак на початку зустрічі киян зустрів "холодний душ" у виконанні швидкого голу від Волині: Шабанов з-за меж карного завдав потужного удару, Рудько відбив перед собою, але першими виявилися на м'ячі не захисники Динамо, а Діденко, який додав шкіряного під поперечку столичного клубу. Такий швидкий гол дещо збив атакувальний запал Динамо, але кияни доволі швидо прийшли до тями і почали надалі грати першим номером.

Інтрига трималася лише 15 хвилин. Кияни хоча нічого гострого не створили, але задавили саме ініціативою.  На 21-й хвилині Рибалка довгою діагональною передачею вивів 1 на1 з голкіпером Волині Громова, Артем перекинув Марчука, але до м'яча відверто не встигав. На щастя, підключився до атаки Мораєс, який підстрахував партнера та заштовхав м'яч у ворота луцького клубу. Після голу малюнок гри не змінився. Динамо продовжувало гнути свою лінію, а Волинь сиділа в обороні і чекала на шанс під час контратаки. На 37-й хвилині підопічні Кварцяного могли забити вдруге, але влучності не вистачило Чепелюку - м'яч після удару гравця Волині пройшов поруч з 9-тку воріт Рудька.

У свою чергу Динамо свій момент використало. Сталося це на 45-й хвилині , коли таки забив Ярмоленко: Громов продерся лівим фланом і віддав точно на дальній кут на вільного Андрія , якому лише залишалося влучити у порожні ворота. Таким чином Громов записав у свій актив другу гольову передачу, а Ярмоленко перервав свою гольову засуху, яка складала вже майже 1000 хвилин! (за Динамо, прим. ред).

У другому таймі Динамо почало створювати більше моментів. У свою чергу Волинь, як виявилося згодом, вистачило лише на 1-й тайм. Міг забивати Віда, але не вистачило влучності, трохи згодом врятував свою команду вже Марчук, який парирував небезпечний удар Буяльського. На 71-й хвилині Динамо таки забило і третій гол: Буяльський шведою класно викотив на Мораєса, той на лівому краю карного обіграв Марчука та з гострого кута відправив м'яч у ворота Волин. Через чотири хвилини Волинь непогано огризнулася: після потужного удару Никитюка зі штрафного голкіпер Динамо Рудько знову помилися, відбивши м'яч перед собою, сферу з другої спроби додав у порожні ворота Логінов. Втім, цього разу арбітри зафіксували офсайд.

Під завершення матчу Волинь відверто підсіла. Марчук ще кілька разів рятував свою команду, але під завісу зустрічі таки пропустив і 4-й гол. Вже у доданий час Віда виконав прекрасний пас на хід Мораєсу, а бразилець у відповідь без проблем красиво перекинув голкіпера Волині, записавши у свій актив дубль. У підсумку Динамо здобуло доволі легку перемогу з рахунком 4:1 та дещо скоротило відставання від Шахтаря, якому грати свій матч у неділю проти Дніпра.

Коментарі ()