Головне

В українському футболі з`явиться посада генерального прокурора

21.11.2016 10:24 3603 0

В Україні з`явиться посада футбольного прокурора, який буде розслідувати договірні матчі.

Про це заявив президент Федерації футболу України Андрій Павелко, коментуючи резонансну гру Першої Ліги Іллічівець - Гірник-спорт, що має усі ознаки договірного матчу.

"Для цього є Комітет етики і чесної гри, для цього є органи футбольного правосуддя, і офіційні органи розслідування. Найближчим часом ми представимо і назвемо систему футбольної прокуратури.

Я оголошував про те, що нам потрібний генеральний прокурор в області футбольного правосуддя, і нам потрібна та людина, яка вестиме відповідальність в договірних або корупційних діях у футболі", - цитує Павелка footboom.com.

За словами Павелка, це потрібно, щоб розпочав діяти закон по бортьбі з договірними матчами.

"Закон не може сам по собі діяти в державі, де потрібна справедливість. Преференції закону, в першу чергу, потрібні і справедливі суди, і покарання. Щоб будь-які дії проти законів України були присічені.

Цей закон уперше дозволить карати людей за договірні матчі, підкупи суддів, команд і так далі. Це усе повинно нести кримінальну відповідальність.

Цей закон дозволяє нести не лише пряму міру покарання, але і превентивну міру для роботи з юними футболістами, молодіжними командами, щоб запобігти подібні антифутбольні дії", - заявив Павелко.

Нагадаємо, що Гірник-спорт вже розпускає команду через підозру в договірних матчах.

Андрій Павелко
Коментарі ()