Головне

Прем'єр-ліга. 15-й тур. Шахтар - Карпати 2:1. Гірники виграли битву характерів

19.11.2016 20:52 8542 0
Прем'єр-ліга. 15-й тур. Шахтар - Карпати 2:1. Гірники виграли битву характерів

Донецький Шахтар здобув важку перемогу в матчі проти Карпат, який команда Фонсеки проводила в Харкові. І гра проти аутсайдера чемпіонату для першої команди турнірної таблиці видалася настільки важкою, що вона, здавалося, навіть була близька до втрати очок.

Шахтар дуже потужно розпочав поєдинок і вже на дев'ятій хвилині відкрив рахунок. На фланзі Бернард обікрав захисника, виконав простріл на кут штрафного, звідки Срна потужним ударом пробив голкіпера.

Здавалося, що гра гірникам дається легко, а тому вони дозволили супернику трохи більше зіграти попереду, за що і поплатилися в одному з епізодів. На 14-й хвилині леви забили, але суддя не зарахував взяття воріт через дуже сумнівний оффсайд.

А на 19-й після подачі з флангу до штрафного на виході порушив правила Андрій П'ятов, і арбітр, показавши голкіперу жовту картку, вказав на точку. Пробивати пенальті взявся Ксьонз, П'ятов вгадав напрямок польоту м'яча, але відбити його не зміг.

Світлина ФК Шахтар

Після того, як Карпати зрівняли рахунок, команда Дулуба відійшла назад і грала від оборони. Шахтар дуже багато атакував, але в першій половині реальних моментів для взяття воріт не створив. Лише в кінцівці перших 45-ти гірникам вдалося заробити пенальті за гру рукою Костевича, проте Срна не оформив у цій грі дубль - левів виручив Підківка.

А на старті другого тайму Карпати ще більше ускладнили собі завдання на цей матч. Ксьонз в грубому підкаті перевірив на міцність ногу Коваленка, отримав другу жовту і пішов відпочивати. Карпати залишились в меншості і всією командою відійшли до свого штрафного.

Загалом, рахунок цього матчу міг би бути 5:1 або 6:1. І заслуга в тому, що Карпати програли лише 2:1 у діях голкіпера "левів" Підківки. Молодий страж воріт львівського клубу упіймав такий кураж, що, здавалося, пробити його практично не реально.

Однак, гірники все ж змогли вирвати перемогу в цій грі. І Підківка в цьому епізоді вже був безсилий, адже захисники при подачі кутового відіграли вкрай невдало, програвши повітря Феррейрі, який і забив переможний м'яч.

Після цього відійшов назад вже Шахтарі і Карпати пару разів непогано вийшли в атаку, проте, камбеку не сталося і фінальний свисток Сергія Бойка зафіксував у цьому матчі важку перемогу Шахтаря.

Коментарі ()