Головне

Прем'єр-ліга. 15-й тур. Динамо - Сталь 2:1. Захисники приносять Києву три очки

19.11.2016 20:12 6209 0
Прем'єр-ліга. 15-й тур. Динамо - Сталь 2:1. Захисники приносять Києву три очки

Динамо вийшло на чисте й одноосібне друге місце у турнірній таблиці чемпіонату УПЛ-2016/17. Після виграшу вдома у Сталі з Кам'янського та поразки Зорі від Олександрії, кияни тепер випереджають луганців на три пункти. Водночас, відставання від донецького Шахтаря не змінилося, адже "гірники" вирвали звитягу у львівських Карпат.

Сказати, що перемога Динамо не логічна та не закономірна, не доводиться. "Біло-сині" контролювали хід поєдинку та могли забивати три або чотири м'ячі, однак через власні ж помилки отримали гол у власні ворота та гарантували своїм уболівальникам чергову валідольну кінцівку зустрічі.

Підопічні Сергія Реброва мали відкривати рахунок уже на 2-ій хвилині, але Віда не очікував подібного рикошету та пробив з кількох метрів над воротами. Згодом Бєсєдін неточно головою пробив після навісу Ярмоленка. Гол стався на 18-ій хвилині, коли Андрій прихованим пасом віддав на хід Сидорчуку, який відпасував далі на вільного Хачеріді. Євген у цьому епізоді опинився на позиції центрфорварда та спокійно переправив м'яч у ворота.

 

Ближче до перерви кияни кілька разів обрізалися на своїй половині поля. Особливо цим "старався" Хачеріді. Проте в останній момент Євген все ж вставляв свою ногу, чим не давав супернику розігнати контратаки. А коли і він був безсилий, то пасом Каленчука не скористався Задерака, який не зумів замкнути дальню стійку.

Завершувався перший тайм і починався другий з атак Динамо. І якщо на 40-ій хвилині Ярмоленку не вдалося п'ятою прокинути м'яч повз Паньківа, то з ударом Макаренка на старті другої половини воротар нічого не зміг вдіяти. Там ще й був прикрий рикошет, на що голкіпер не встиг зреагувати.

Кияни недовго мали подвійну перевагу. На 56-ій хвилині Сталь відіграла один м'яч. Було кілька поспіль прострілів з флангів. У підсумку м'яч отримав Каленчук і відкинув під удар Гору Малакяну, удар якого заблокували оборонці. А от далі захисники нічого не змогли зробити з добиванням Комваліуса.

 

У "сталеварів" залишалося ще півгодини. Якоб Галл навіть другого форварда випустив, та Карікарі нічим не запам'ятався у ті хвилині, які перебував на полі. Натомість моменти виникали біля воріт Паньківа. Спочатку Морозюк потужно пробив зі штрафного. Воротар відбив прямо перед собою, але зовсім вільний Ярмоленко з кількох метрів не зміг його пробити. А згодом захисник виніс з лінії удар Громова. Гармаш додавав з-за меж штрафного майданчика, проте Паньків кінчиками пальців у стійку перевів м'яч.

В останні хвилини "динамівці" повністю заспокоїли гру, не давши супернику навіть натяку на небезпечний момент. Щодо Сталі, то цей колектив сподобався. Не кожен день побачив, як проти Динамо в Україні грають з двома нападниками. Але за це очок не дають, тому "сталевари" і надалі займають 8-ме місце, маючи 14 очок.

Коментарі ()