Головне

ЗМІ: Суркісів допитають у НАБУ не раніше кінця листопада

15.11.2016 19:38 780 0

Віце-президент УЄФА Григорій Суркіс та президент київського Динамо Ігор Суркіс будуть допитані у Національному антикоррупційному бюро України як свідки по справі компанії Енергомережа не раніше кінця листопада.

Як стало відомо Футбол 24, допит братів Суркісів відбудеться після 28 листопада.

У вівторок, 15 листопада, цього не сталося через прохання самих Ігоря та Григорія Суркісів перенести допит.

Детективи НАБУ розслідують кримінальне провадження, відкрите за попередньою правовою кваліфікацією за ч.3 ст. 209 КК України за фактом вчинення службовими особами ПрАТ "Холдингова компанія "Енергомережа" фінансових операцій з коштами, одержаними внаслідок вчинення суспільно небезпечного протиправного діяння, що передувало легалізації (відмиванню) доходів.

"В рамках цього провадження здобуто відомості про обізнаність Ігоря та Григорія Суркісів із окремими обставинами господарської діяльності ПрАТ "ХК "Енергомережа". Через це вказаних осіб викликано до Національного антикорупційного бюро для допиту як свідків", - розповіли в НАБУ.

"Досудове розслідування у зазначеному провадженні триває. Деталі є таємницею слідства", – додали у повідомленні.

Як відомо, головою правління ПрАТ Енергомережа є колишній народний депутат Дмитро Крючков (у 2006-2007 роках від Блоку Юлії Тимошенко), якого учасники ринку неофіційно пов’язують з братами Суркісами.

Навесні цього року суди арештували рахунки компанії, а в липні НАБУ оголосило Крючкова у розшук.

Коментарі ()