Головне

Шевченко: Команда має виконувати поставленні завдання, не озираючись на інші матчі

08.11.2016 19:45 1394 0

Головний тренер національної збірної напередодні матчів проти команд Фінляндії та Сербії розповів про підготовку до поєдинків, пояснив свій кадровий вибір та розповів про завдання підопічних.

На думку Шевченка, на збірну України очікує важка зустріч із хорошим суперником.

"Збірна Фінляндії -  це непогана команда, яка досить добре обороняється. Головний тренер цієї команди провів хорошу роботу з колективом. Незважаючи на те, що у складі нашого суперника відсутня низка провідних гравців, зокрема Єрьоменко. Тому фінам є що показати  в Україні", - зазначив він.

"В першу чергу це небезпечні стандарти та контратаки. Нашій команді буде непросто зламати захисні редути фінської збірної", - додав тренер.

Також Шевченко пояснив, чому не покликав у збірну Хачеріді та пізно викликав Коваленка.

"Я розмовляв з Хачеріді у роздягальні після гри Дніпро - Динамо. У Жені є проблеми. Ми домовилися, що він залишається у клубі та лікується. Він готуватиметься до наступних матчів Динамо й, у майбутньому, збірної України", - сказав він.

Що стосується пізнього виклику Коваленка, то Шевченку потрібно було дізнатися про Віктора побільше інформації.

"Мені до кінця потрібно було дізнатися, чи є у нього проблеми. Коли я про все дізнався, то додав його у список", - пояснив тренер.

Шевченко підкреслив, що виклик молодих виконавців є, у першу чергу, авансом для гравців.

"Ми намагаємося зробити так, щоб хлопці познайомилися зі специфікою роботи у збірній, почали розуміти наші вимоги. Якщо футболіст адаптувався та зрозумів командну гру - це плюс. Баланюк? Ми давали шанс цьому гравцю за тієї умови, що хлопець буде прогресувати у себе в клубі", - пояснив він.

"Я спілкувався із тренерським штабом Дніпра, і мене запевнили, що футболісту ще потрібно додавати у грі", - сказав Шевченко.

За словами тренера, українська збірна має виконувати поставленні завдання, не озираючись на матчі.

"В нашій групі кожна команда може піднести сюрприз і нікого не можна недооцінювати. Втім, якщо чесно, хотілося б, щоб Хорватія та Ісландія зіграли внічию", - посміхнувся Шевченко.

Після завершекння прес-конференції Андрій Шевченко отримав на свою адресу оплески від представників ЗМІ.

Нагадаємо, Шевченко також заявив, що захисник Ярослав Ракицький прибув у збірну і сьогодні буде тренуватися.

 
Коментарі ()