Головне

Пилипчук забиває, Безус асистує, Зінченко дивує. Огляд зарубіжної преси

08.11.2016 18:02 5571 0
Пилипчук забиває, Безус асистує, Зінченко дивує. Огляд зарубіжної преси

Ми продовжуємо стежити за виступами українських футболістів, які грають у європейських чемпіонатах. Цього разу увагу вболівальників прикули, у першу чергу, наші гравці у першостях Польщі та Нідерландів.

Чемпіон і надалі не проходить повз виступи наших хлопців, і тримає руку на пульсі життя легіонерів, які представляють синьо-жовтий прапор.

Вашій увазі найпомітніші коментарі іноземних видань до гри українських виконавців.  

Черговий матч іспанської Гранади, за яку виступає орендований у київського Динамо нападник Артем Кравець, пройшов під знаком жорсткої, а подекуди й жорстокої боротьби з іншим аутсайдером, клубом Депортиво з міста Ла-Корунья. Матч завершився внічию, 1:1, й це означає, що "насриди", команда Кравця, не перемагають протягом вже 11 матчів - власне, з початку чемпіонату...

Артем провів на полі трохи більше 20-ти хвилин, коли на 69-й замінив Хона Тораля. Запам’ятатися чимось надзвичайним (ні хорошим, ні поганим) за цей час Кравець не встиг, і занести матч собі в актив не може.

То ж коментар регіонального видання Granada en Juego був очікувано "сухим" з присмаком незадоволеності діями нашого гравця.

"...Після голу гостей наставник Гранади Лукас Алькарас спробував оживити гру своєї команди за рахунок виходу на поле Бога, Сампера та Кравця. Не можна сказати, що ці зміни внесли у гру колективу щось вельми помітне, проте зрівняти рахунок все ж вдалося... Втім, від Кравця, з огляду на те, що він нападник, варто очікувати більшого, цей хлопець повинен забивати..."

 

А от хто провів справді якісний матч за свій клуб, так це хавбек нідерландського ПСВ Олександр Зінченко. Без перебільшення можна сказати, що гра проти Твенте у черговому турі Ередивізі (рахунок матчу 1:1) стала найкращим поєдинком українця за "селян".

Зінченко з’явився на полі на 58-й хвилині, коли замінив конкурента за позицію центрального півзахисника Деві Проппера. Поява Олександра внесла у гру його команди, як то кажуть, тектонічний злам. ПСВ зрівняв рахунок, а Зінченко брав участь ледь не у кожній атаці свого колективу, "розганяючи" черговий наступ на ворота суперника. Олександр завдав два небезпечних удари по воротам суперника, в одному з яких м’яч "поцілував" хрестовину.  

Нідерландському футбольному ресурсу Voetbal International гра Зінченка також сподобалась.

"...У фінальній сцені матчу ПСВ кинув уперед усі сили... Особливо помітним на полі був Олександр Зінченко. Цей гравець вийшов на заміну та за час, відведений йому на полі, заслужив особливої уваги. В одному з епізодів м’яч після удару Зінченка влучив у каркас воріт. В цілому ПСВ був значно ближчим до перемоги, ніж його опонент..."

 

Ціла "епопея" за участі українців відбулася у Польщі. Так, команди Артема Путівцева (Термаліка) та Сергія Пилипчука (Корона) зіграли між собою. Перемогли "короновані" (3:1), а Пилипчук відзначився у воротах суперника забитим м’ячем (обидва провели на полі усі 90 хвилин).

Разом з тим, не відстав від Пилипчука й інший український легіонер - хавбек Ягеллонії Тарас Романчук. Тарас забив у ворота Пяста один з двох голів (рахунок матчу 2:0). Інший українець, і також гравець Ягеллонії, Дмитро Хомченовський, з’явився на полі на 71-й хвилині.

Польський ресурс про спорт Przegladsportowy щодо гри Пилипчука не шкодував найгучніших епітетів.

"...Українець був на полі дуже помітною фігурою та заслужив того, щоб претендувати на статус гравця матчу. Очевидно, що його команда не змогла би здобути перемогу, якби не цей футболіст..." - зауважило видання.

Крім того, той же Przegladsportowy присвячує матчу Ягеллонії та Пясту не тільки окремий звіт, а й цілу статтю команді Романчука та Хомченовського, у якій намагається проаналізувати причини настільки вдалих результатів команди з міста Бялосток. Серед іншого, автори видання вважають, що український слід у команді досить значний.

"...Хомченовський додає колективу моці на флангах атаки. Крім того, цей футболіст створює справді відчутну конкуренцію на цих позиціях. Романчук може справедливо вважатися одним з ключових виконавців, адже його роль на полі величезна..." - додає ЗМІ.

Інший польський сайт, Sport, про гру Пилипчука написав наступне: "...Коли ініціативу захопила Корона з періоду середини першого тайму, одним з кращих у складі цієї команди був Сергій Пилипчук. Цей гравець міг неодноразово забивати, проте відзначився лише раз. Також Пилипчук кілька разів віддавав на партнерів дуже класні передачі, проте ті такими подарунками не скористалися."

Sport не залишився осторонь звершень і Романчука. Цей ресурс включив Тараса у збірну туру: "...Тарас Романчук з Ягеллонії Бялосток заслужив місце серед кращих гравців ігрового кола. Перший гол у матчі проти Пяста забив саме він. Це вже третя номінація у цьому сезоні для Романчука, то ж можна з упевненістю говорити, що цей хавбек для свого клубу є вельми важливою персоною".

 

Незважаючи на те, що у черговому матчі чемпіонату бельгійської Ліги Жупілє проти Ейпена (4:2 - перемога команди суперників клубу нашого співвітчизника) хавбек Сент-Трюйдена Роман Безус провів на полі усього вісім з лишком хвилин, цього вистачило для того, щоб українець встиг віддати гольову передачу на партнера.

Таке звершення не залишилося осторонь журналістів ресурсу Voetbalkrant: "...Безус був у грі лише з 82-ої хвилини, проте один з перших його дотиків до м’яча був результативним, коли з його передачі забив Йохан Болі... Проте в цілому гості провели дуже невдалий матч і програли заслужено".

Коментарі ()