Головне

Ліга Європи. 4-й тур. Зоря - Феєнорд 1:1. Нідерландці вистояли в Одесі

03.11.2016 22:50 10208 0
Ліга Європи. 4-й тур. Зоря - Феєнорд 1:1. Нідерландці вистояли в Одесі

Луганська Зоря в грі проти Фейєнорда в Одесі була дуже близькою до своєї першої перемоги в груповому етапі Ліги Європи. Однак, команді Вернидуба не вистачило холоднокровності і реалізації, а тому максимумом української команди в цій грі стала нічия.

З самого початку гри український клуб грав від атаки і це приносило свої плоди. Зоря більше контролювала м'яч, активно підключала фланги, хоча атакам команди і не вистачало завершення. В свою чергу, гості зробили ставку на контратаки і вже на 14-й хвилині отримали за це свою винагороду.

Еліа по лівому краю втік від захисника, виконав навіс на протилежний фланг, де м'яч на лінії підхопив Куйт, з навісу якого Йоргенсен і відкрив рахунок. І зробив він це після того, як в штрафному його загубили відразу двоє гравців оборони луганчан.

Однак, Зоря не опустила руки і продовжила вести поєдинок в тому ж ключі. В українського клубу було все більше моментів для взяття воріт і гол таки прийшов. Правда, не обійшлося тут без допомоги суперника. А точніше - Боттегіна, який за дві хвилини примудрився отримати дві картки і "привезти" пенальті у власні ворота.

Світлина ФК Фейєнорд

З точки пробивати взявся Форстер, з ударом якого воротар Фейєнорда впорався. Однак, на добиванні Рафаель був першим, а тому з другої спроби йому все ж вдалося заштовхати м'яч у ворота і повернути рівновагу на табло одеського стадіону.

В другому таймі, маючи чисельну перевагу, Зоря кинула всі сили на атаку і ці 45-ть хвилин були одними з найважчих для нідерландців у цьому сезоні. Українська команда постійно загострювала з флангів, і обороні Фейєнорда разом з воротарем постійно доводилося відбиватися, навіть не думаючи про атаку.

Український клуб навіть забив другий м'яч на 62-й хвилині, але суддя порахував, що відзначився Кулач з оффсайду, а тому взяття воріт було скасовано. Крім того, в штрафному суперника двічі падав Петряк, намагався заробити одинадцятиметровий і Пауліньо, але арбітр на точку не вказував.

У кінцівці Зоря трохи втомилася атакувати, моментами гості гостро втікали в контратаки і цілком могли покарати команду Вернидуба, проте, реалізація у них також сьогодні була не на найвищому рівні.

Вже в доданий час українці з останніх сил намагалися вирвати свою дебютну перемогу, проте фінальний свисток арбітра зафіксував тут нічию. І для нідерландців за такого перебігу подій її можна розцінювати як перемогу.

А от для команди Вернидуба позитивним цей результат ніяк не назвеш, адже три очки і преміальні були дуже близько, однак, здобути їх футболісти не змогли.

Коментарі ()